Unii amendați, alții premiați! Primarul din Budeasa a găsit soluție pentru a premia, la sfârșitul anului trecut, 330 de elevi

# Arm Comp și Eftec România, cele două companii care au sponsorizat cadourile oferite de Primărie

Curtea de Conturi a făcut, anul trecut, ravagii în rândul administrațiilor publice locale, imputând primarilor sumele cu care aceștia au cumpărat cadouri pentru sărbătorile copiilor din comună. Iată, însă, că există soluții pentru ca tradiția să continue. Unul din cei care s-au descurcat, legal, pentru a putea aduce bucurie copiilor de sărbători a fost Mihai Nicolae Rachieru, primarul localității Budeasa: ”Nu am apelat la niciun leu din banii instituției. Cele 330 de pungi cu cadouri cu fost cumpărate cu banii proveniți din două contracte de sponsorizare. Este vorba de doi agenți economici din localitate, Eftec România și Arm Comp, care au dorit să se implice în această frumoasă acțiune. Celor doi le mulțumesc și pe această cale pentru frumosul gest!”

Din toamnă, grădiniță cu program prelungit și masă caldă, gratuit, pentru copiii localității

Tânărul, dar ambițiosul primar din Budeasa are planuri mari pentru anul școlar următor. Acesta dorește să deschidă un local de grădiniță cu program prelungit, în care copiii localnicilor să primească, zilnic, și o masă caldă, plătită din bugetul primăriei. “Ne confruntăm cu această migrație a copiilor către oraș. În curând nu vom mai avea copii care să meargă la grădinițele din Budeasa, iar educatorii și dascălii noștri sunt foarte buni. Vom asigura masă caldă preșcolarilor cu bani de la bugetul local, tocmai pentru a crea facilități, iar părinții să își aducă copiii la noi la grădiniță. Dacă  în oraș plătesc acei 10 lei pe zi pentru masă, noi o vom da gratuit, în sistem catering. Ne vom apuca de proiect, iar din toamnă vrem să și dăm drumul acestei grădinițe cu program prelungit la Budeasa”, a declarat, pentru ziarulargesenilor.ro,  primarul din Budeasa,  Nicolae Mihail Rachieru.

Jucării noi pentru toate grădinițele din Budeasa. Sponsor, Titanic Grup

Un alt sponsor, societatea Titanic Grup, a plătit, recent,  pentru dotarea cu jucării noi a tuturor grădinițelor din comună. Castele gonflabile, jocuri cu bile, bucătării în miniatură, jocuri de tip lego, nelipsitele mașinuțe și păpuși, toate au ajuns la copiii care, din acel moment, au adăugat în suflete cîteva grame de fericire. Toate cele cinci grădinițe au primit tratament egal.
Iată, astfel, numai în ultima perioadă, trei inițiative benefice comunității, benefice viitorului comunei, copiilor. Felicitări primarului și aparatului administrativ, dar și sponsorilor cu suflet  și pungă mari. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea