Omul de afaceri Marian Drăgușin - victimă a combinațiilor imobiliare ale fostului director de la Piraeus Bank

# Colaborarea cu Gabriel Drăgoi l-a costat pe patronul Vinalcool sume uriașe

Poveste cu final încă necunoscut pentru patronul de la Vinalcool, Marian Drăgușin. Omul de afaceri argeșean, în virtutea relațiilor de colaborare cu directorul (pe atunci) băncii Piraeus – filiala Pitești,  a reușit să se vadă, în momentul de față, pe panoul executaților silit. Ce s-a întâmplat?
Ei bine, cu câțiva ani în urmă, pentru a obține un credit de la unitatea bancară manageriată de el însuși, Gabriel Drăgoi l-a rugat pe Marian Drăgușin să îi garanteze suma de bani dorită cu un imobil.

Patronul Vinalcool, convins de buna credință a șefului băncii, ținând cont și de relația comercială avută cu banca în sine, a fost de acord să gireze împrumutul lui Drăgoi cu un teren de aproape jumătate de hectar, situat în zonă bună, pe DN 65B, zona reprezentanțelor auto. Cu contractul de ipotecă în brațe, Gabriel Drăgoi și-a luat creditul mult dorit. Doar că… nu a mai returnat și banii. Între timp, chiar a părăsit funcția de director de la Piraeus, migrând către alte diverse joburi. Banca, însă, dorește să îi recupereze atât banii, cât și dobânzile. Drept pentru care s-a îndreptat către garanții ipotecari, în cazul nostru, către Marian Drăgușin.

 

Patronul Vinalcool reclamă nereguli cu iz dubios instrumentate chiar în interiorul băncii

Văzându-se executat silit pentru o datorie care, practic, nu îi aparținea, Marian Drăgușin a luat drumul instanțelor judecătorești, mai ales că, susține acesta, a descoperit numeroase nereguli în interiorul contractelor semnate anterior. Este vorba de mai multe evaluări, efectuate chiar la intervale apropiate de timp, evaluări făcute, cumva, cu complicitatea unității bancare, tocmai pentru a-i permite fostului director să retragă, sub formă de împrumut, sume mari de bani. Marian Drăgușin susține, de asemenea, că în contractul de garanție ipotecară au fost incluse clauze pe care nu le-a cunoscut inițial.
Procesul intentat de păgubit soților Drăgoi a fost declinat, în luna ianuarie a acestui an, de Curtea de Apel Pitești, ca și competență, în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Se pare că, în urmă cu câțiva ani, tocmai din cauza combinațiilor cu imobile – cumpărate cu banii băncii, dar și altor nereguli, Gabriel Drăgoi a fost nevoit să părăsească fotoliul de șef la Piraeus Bank. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea