A apărut un nou număr din ”Reflector” - ziarul comunei Băbana

Recent, a văzut lumina tiparului un număr nou din ziarul local ”Reflector”, al comunei Băbana. Aflăm, din el, că localitatea a împlinit 447 ani de la prima atestare documentară. Deasemenea, edilul Bebe  Ivan anunță diverse activități de interes local. Spicuim, mai jos, din ziar:

LA MULŢI ANI 2017!
Anul acesta în data de 14 ianuarie s-au împlinit  447 ani (1570) de la prima atestară documentară a comunei Băbana, iar  în data de 24 ianuarie am sărbătorit 158 de ani de la Unitea Principatelor Române.
Impozitele şi taxele locale  nu au fost indexate, rămân cele stabilite în Codul Fiscal şi aprobate de CL Băbana.
Puteţi plăti lunar taxele locale, deoarece plătim penalizări dacă nu achităm lunar facturile de utilităţi.
IMPORTANT:
Dacă plătiţi taxele locale şi impozitul pe terenuri şi clădiri, banii vor merge AUTOMAT  la capitolul «amenzi», dacă figurati în evidenţele fiscale cu amenzi neachitate!!
Este o procedură stabilită în noul Cod Fiscal, nu este stabilită de către Administraţia Locală.
Dacă plătiţi amendă, rog aduceţi URGENT copie după chitanţă de plată, recomandarea ar fi să plătiţi la noi la primărie deoarece rămâne venit la localitatea noastră, nu mai plătiţi la alte primării deoarece îi ajutaţi pe ei, nu pe noi!!
Nu uitaţi: deşeurile din plastic se predau în ultima zi de marţi a fiecărei luni!
Rog ca în sacii de plastic să puneţi sticlele de plastic presate, cutiile de bere sau suc la fel, deoarece putem reduce volumul acestora, încât autospeciala să nu mai facă 2 curse la groapa de gunoi!
Săptămâna trecută am predat 1.350 kg deşeuri pentru luna ianuarie 2017, foarte puţin , revin cam ½ kg /persoană, material reciclabil!!
Mai avem mult, trebuie să predăm lunar cel puţin 2 kg/persoană material reciclabil, deoarece diferenţa de gunoi strânsă săptămânal se va plăti suplimentar!!
Am început să distribuim saci pentru colectarea deşeurilor de sticlă (nu cele de plastic)., acestea se strâng odată la 3 luni.

Asistenţă socială

Nu uitaţi ca din 3 în 3 luni să va prezentaţi cu adeverinţe de venit şi adeverinţă de la şcoală pentru copii, adeverinţă de la finanțe, iar cererile se completează de fiecare dată când se solicită alocaţie susţinere familie.
Dreptul la alocaţie se acordă începând cu luna următoare înregistrării/depunerii cererii.
Supunem atenţiei dacă unul dintre copii, din alte motive decât cele medicale, nu frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ organizate potrivit legii, acesta este luat în calcul la stabilirea venitului mediu net lunar al familiei, dar este exclus din numărul de de copii ai familiei avut în vedere la acordarea dreptului, iar alocaţia se va acorda  corespunzător numărului de copii din familie care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.
Prin urmare, de acum înainte, se va acorda  ASF pentru toate familiile cu copii, neluând în calcul copiii care nu frecventează regulat şcoala, indiferent de motiv.

Internet gratuit în parcul primăriei

Ziua când se mai pot arde deşeurile menajere care nu se pot depune la tomberoane este sâmbătă, între orele 08.00–16.00, dacă nu bate vântul!
S-a încheiat perioada până când aţi putut depune documente pentru subvenţionarea pazei la păduri, am făcut apel la dumneavoastră dar nici 10% din proprietarii de păduri nu au venit să beneficieze de această lege!
Programul iluminat public: 18,30 – 06,30
Dacă vremea ţine cu noi, vom începe să înlocuim becurile arse şi să mai înlocuim din lămpile deteriorate, am achiziţionat 300 becuri săptămâna aceasta.
Biblioteca Comunală.
Program de lucru: luni – joi  orele  8 ºº- 16ºº
vineri: orele   8ºº - 13ºº
Nu uitaţi! Programul biblionet – Lumea în biblioteca mea - biblioteca a fost dotată cu aparatură modernă şi internet pentru comunitate. Puteţi veni în zilele lucrătoare să accesaţi GRATUIT internetul, pregăti lecţiile, citi cărţi, informare şi recreere.
Cititorii care au împrumutat cărţi de la bibliotecă sunt rugaţi să le returneze în termenul stabilit.
Atenţie: aveţi internet gratuit în parcul primăriei, vom încerca să punem şi în câteva staţii de microbuz în funcţie de oportunitate şi dorinţa dumneavoastră.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea