Lipsa acută de personal de la Spitalul Curtea de Argeș aduce noi metode de atragere a medicilor din afara județului

Deși se știe situația gravă cu care se confruntă în prezent Spitalul Municipal din orașul Basarabilor, având în vedere că se află într-o criză destul de adâncă de medici de mai multă vreme, administrația locală din Curtea de Argeș, în frunte cu primarul PSD Constantin Panțurescu, a încercat să găsească diverse soluții pentru a putea atrage mai mulți specialiști care să ocupe posturile vacante din spital.
Astfel, în acest sens, de curând a fost lansată o propunere prin care s-ar dori construcția unui bloc de locuințe ce ar urma să fie destinate medicilor din alte județe ale țării pentru a veni la Curtea de Argeș și a-și exercita meseria. Pe lângă această propunere, administrația locală a încercat să doteze spitalul cu aparatură modernă pentru a putea fi mai atractiv atât pentru pacienți, cât și pentru doctori.
În prezent, la Spitalul Municipal Curtea de Argeș există un deficit de 18 medici, din aproape toate secțiile existente din instituție, posturile respective fiind scoase la concurs, însă nu au existat foarte mulți doritori.
În cadrul conferinței de presă săptămânale a PSD Argeș, senatorul Cristina Stocheci a declarat că susține această idee de dare în folosință a unor locuințe la un preț sub cel de pe piața imobiliară sau chiar gratuit pentru a putea atrage personal medical. ”Din câte am la cunoștință de la primarul Panțurescu, la spital există un deficit mai ridicat pe specializările Oncologie și Medicină Internă spre deosebire de alte unități spitalicești. Într-adevăr, există această ipoteză de construire a unui bloc destinat personalului medical, tocmai în ideea că pe lângă măririle salariale de care au beneficiat recent să existe și alte lucruri cu care să le stârnim interesul acestora,” a declarat senatorul PSD Cristina Stocheci.
Antoniu Neguț

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea