Dan Stroe, primarul ales din Bradu, a depus jurământul

# Bineînțeles, atât Florin Frătică dar și ”grupul” lui (organizat) de consilieri, au lipsit

Momente pline de tensiune și întrebări, din nou, la Bradu. Aici, primarul ales de oamenii comunei, pesedistul Dan Stroe, s-a prezentat în sala de ședințe a primăriei pentru a depune jurământul. Ocazia? Ședința de consiliu local convocată pentru a dezbate bugetul. Până aici, minunat. Consilierii PSD, minoritari, s-au prezentat, la ora 14, conform convocatorului (trimis, doar aici, la Bradu, prin SMS). În sală, la un moment dat, și-a făcut apariția, pentru numai câteva secunde, viceprimarul Florin Frătică. Acesta a făcut, vizual, prezența și a dispărut. Rămânând așa, adică dispărut. Bineînțeles, dat fiind că șeful de corabie a părăsit puntea, nici mateloții săi nu au mai binevoit să apară. Și, uite-așa, bugetul nu a mai putut fi discutat, din lipsă de cvorum.

Conform oficialilor Prefecturii, primarul ales poate depune jurământul, chiar dacă nu s-a întrunit majoritatea consilierilor

La ședința cu pricina au participat și doi reprezentanți ai Prefecturii Argeș. Aceștia au susținut că ședința este legal convocată, și, chiar dacă nu este prezentă majoritatea consilierilor, primarul ales poate depune jurământul. Așadar, Dan Stroe a trecut la îndeplinirea acestei ultime formalități înainte de preluarea, de drept, a mandatului său de primar. Depunerea jurământului s-a lăsat cu aplauze din partea celor prezenți, în majoritate susținători ai lui Dan Stroe. S-au desfăcut șampanii, s-au făcut urări de domnie îndelungată.
S-au făcut însă, se pare, și planuri pentru plângeri penale, pe motiv de nelegalitate. Frătică nu s-a dezmințit nici de data aceasta, utilizând tertipuri la fel de gingașe ca întotdeauna pentru a-i împiedica accesul lui Stroe în fruntea primăriei. Pentru că, pentru Frătică, miza este enormă. Cel ce vine primar, are acces la toate documentele instituției. Și acolo, probabil, e jale.

Miza accederii lui Dan Stroe în funcția de primar

E clar, pericolul pe care Florin Frătică îl simte, pericol pentru care face toate aceste driblinguri, este unul real. În Primăria Bradu s-au făcut multe, și mari. Pentru că bugetul comunei e mare. Și da, e vorba de bani. Și de modul în care aceștia au fost cheltuiți, mai ales.
E clar, după instalarea confortabil în fotoliul de primar, Dan Stroe poate solicita un audit care să îi releve, din punct de vedere financiar, ce s-a întâmplat aici în ultimul timp. După care, cu hârtiile în mână, să dispună.
Și din punct de vedere al majorității în Consiliul Local, lucrurile se pot schimba cu repeziciune. Nemaiavând acces nemijlocit la bani, fostul lider, Florin Frătică, ar putea rămâne fără adepți. Și chiar fără majoritate. În sfârșit, cine crede că va trăi ziua în care Frătică să îi spună lui Dan Stroe: ”Da, șefu!”?

Consilier local PSD: ”Nu  dorim ca, în acest mandat, să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat în anii precedenți”

Nu  dorim ca, în acest mandat, al domnului primar, să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat în anii precedenți. Știm foarte bine câte probleme sunt și câte nereguli sunt aici. Le vom arăta pe toate. Comuna Bradu a intrat, deja, în istorie ca o comună rău famată. Și aici mă refer și la ședințele de consiliu. La fiecare constituire de consiliu se aprobă un regulament de funcționare.. Aici, s-a stabilit ca în fiecare ultimă zi de joi a lunii să ținem ședință ordinară. În ultima zi de joi a lunii februarie, ne-am prezentat aici pentru ședință. Nimeni. L-am întrebat pe Florin Frătică ce se întâmplă și mi-a răspuns că nu are propuneri, așa încât nu se ține ședința. I-am adus două propuneri, am făcut o convocare semnată de consilieri pentru a se întruni consiliul local, pe care am depus-o aici. Nici un răspuns. Concluziile le puteți trage dumneavoastră…A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea