DGASPC Argeş continuă derularea programului ”Alături de tine”

Încă din anul 2009, Direcţia Generală de Asistenţă Socială  şi pentru Protecţia Copilului Argeş are în desfăşurare un program destinat persoanelor vârstnice din judeţ care au nevoie de o monitorizare mai atentă, fără a mai conta dacă aceştia locuiesc în propriile locuinţe sau în centrele speciale destinate bătrânilor din Argeş.
Conform spuselor reprezentanţilor DGASPC,  există echipe de îngrijire care au sarcina de a îi supraveghea îndeaproape pe vârstnici şi la nivelul acestor echipe de îngrijire există persoane ce au o calificare în acest domeniu. La nivelul acestei instituţii, personalul calificat este format din : un asistent social, un medic, un psiholog şi cinci îngrijitoare,aceştia având la dispoziţie şi un autoturism folosit pentru transportul vârstnicilor. Programul oferă servicii gratuite de îngrijire de bază, de asistenţă socială şi servicii medicale, persoanelor vârstnice ce îşi au domiciliul pe raza municipiului Piteşti şi au vârsta peste 60 de ani.

Cei interesaţi trebuie să ştie că va fi nevoie de o cerere depusă la sediul DGASPC

Persoanele care fac parte din acest program de îngrijire, beneficiază de serviciile oferite în cadrul unităţii, de două sau trei ori pe săptămână la cerere şi în funcţie de nevoile acestora. Pentru a putea fi incluşi în acest prograam, cei interesaţi trebuie să ştie că va fi nevoie de o cerere depusă la sediul DGASPC Argeş,urmând ca echipa de îngrijire să se deplaseze la domiciliul solicitantului în vederea efectuării unei anchete sociale prin care se decide admiterea acestuia în programul de îngrijire.
De asemenea, la acest moment DGASPC Argeş are în evidenţă 33 de persoane care beneficiază de acest program şi oferă şi anumite servicii specializate în funcţie de solicitările familiilor sau a asistenţilor sociali, având la bază un dosar care este analizat de specialiştii instituţiei. Antoniu Neguţ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea