Lucru greu de crezut! Localnicii din Bradu au fost consultați cu privire la cheltuirea banilor comunei

Vineri, la orele prânzului, la Căminul Cultural din Bradu de Sus, s-a întâmplat un lucru greu de crezut în urmă cu doar câteva zile. Ei bine, oamenii din comună au fost consultați cu privire la cheltuirea banilor din bugetul local. Ședința, prezidată de primarul Dan Stroe,  a beneficiat atât de prezența unei părți a consilierilor locali (cei din PSD, desigur) cât și de cea a cetățenilor interesați de problemele adminsitrative, și nu numai, ale acesteia.

Primăria Bradu va achiziționa o autospecială pentru stingerea incendiilor

În deschidere, edilul șef a dat citire obiectivelor de investiții pe care și le-au propus pentru anul în curs. Asfaltare de drumuri comunale, pietruiri, dotarea parcului din Bradu de Jos (pe terenul fostului eleșteu) cu leagăne, băncuțe etc; lărgirea și asfaltarea străzii spre cimitirul comunei, dar și amenajarea unei parcări în fața acestuia; continuarea lucrărilor de înlocuire a gardului cimitirului, continuarea lucrărilor la dispensar, cămin cultural nou în Geamăna, spații verzi de-a lungul axului principal al localității, extinderea rețelelor de utilități și multe altele. Un interes aparte și aprobare unanimă a primit propunerea de achiziționare a unei autospeciale destinate stingerii incendiilor. Mașina de pompieri ar urma să scurteze mult timpul de intervenție în cazul apariției unui incendiu.
Dan Stroe: ”Este un act de normalitate să ne consultăm cu dumneavoastră, cu cetățenii comunei. Este important atât pentru dumneavoastră să știți ce intenționăm să facem noi, cei din primărie, dar este, deasemenea, important și pentru noi să știm care sunt doleanțele și problemele din teritoriu.”

Cheltuielile cu echipa comunei, de peste 6 miliarde lei vechi anual, motiv de nemulțumire pentru cetățeni

Cetățenii, într-un cadru surprinzător de civilizat, și-au exprimat doleanțele. Un grup de oameni, spre exemplu, s-a plâns de faptul că pe strada lor (strada Crivăț) nu numai că nu s-a discutat niciodată de asfaltare, dar nu s-a realizat, niciodată, nici măcar o pietruire. Deasemenea, cetățenii aceleiași străzi s-au plâns că, deși au întreprins demersuri, conducta de gaze nu s-a extins și până la casele lor. Același lucru privitor la rețelele de apă și canalizare.
Cetățean de pe strada Crivăț: ”Am depus cel puțin  șapte cereri pentru pietruirea străzii. Am cedat, gratuit, teren pentru a se amenaja strada. Noi plătim impozite la fel ca toți ceilalți, însă am fost ignorați total, până acum, de autorități. Avem copii mici care au probleme cu sănătatea din aceste toate motive.”
Câinii fără stăpân au fost, de asemenea, unul din punctele solicitate spre rezolvare de către oameni.
Reclamații, către primar, au ridicat oamenii și împotriva operatorului de transport în comun, care refuză – susțin aceștia - să elibereze abonamente, pleacă în cursă numai după ce umple microbuzul, chiar dacă durează, uneori, foarte mult.
Cetățenii au solicitat informații cu privire la sumele cheltuite, în trecut, din buget, pentru activitățile sportive, mai exact ce bani au fost alocați pentru echipa de fotbal. Auzind că suma a fost de aproximativ 500 de milioane de lei vechi lunar, aceștia s-au declarat șocați. O sumă enormă, nesusținută de performanțe, au obiectat ei.
Conducerea primăriei a ascultat cu atenție tot ce au avut de spus oamenii, notându-și aceste probleme pentru a le putea analiza în detaliu.
Viceprimarul Florin Frătică nu a fost prezent, beneficiind de un binemeritat concediu de două zile.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea