Stația de Reciclare ia startul în Argeș

Stația de Reciclare este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată mediului rural și urban din România. După ce a străbătut județele Iași și Brașov, Stația de Reciclare ia startul și în județul Argeș începând de astăzi,  20 martie, cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Servsal, a Consiliului Judeţean Argeş, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, Gărzii de Mediu şi Inspectoratului Şcolar Argeş.
Până la finalul campaniei, caravana ECOTIC va vizita 15 localități argeșene: Domneşti, Curtea de Argeş, Buzoeşti, Costeşti, Topoloveni, Leordeni, Ştefăneşti, Mărăcineni, Bascov şi Piteşti. Primele localități vizitate vor fi Mioveni (20-22 martie), Țițești (23-25 martie), Schitu-Golești (26-28 martie), Câmpulung (29-31 martie) și Lerești (1-3 aprilie). Caravana ECOTIC oferă informaţii despre necesitatea şi obligativitatea de a colecta separat şi recicla deşeurile de echipamente electrice şi electronice, fie ele mari (televizoare, maşini de spălat, frigidere, monitoare) sau mici (telefoane mobile, mini aparate electrocasnice şi chiar jucării ce funcţionează pe baterii) dar și baterii uzate.
În plus, cetăţenii au prilejul de a vedea, în Caravana ECOTIC, o autoutilitară transformată în expoziţie, care este conţinutul acestor echipamente şi în ce fel materialele din care acestea sunt fabricate, printre care multe metale grele şi substanţe toxice, ajung să polueze mediul înconjurător.
Cei care vor preda la caravană cel puţin 5 kilograme de astfel de deșeuri vor putea să se înscrie într-o tombolă ce are ca premii, în fiecare localitate, câte 4 vouchere de cumpărături din magazinele DEDEMAN, în valoare de 400 de lei fiecare. Până la finalul campaniei, caravana va mai ajunge şi în Domneşti, Curtea de Argeş, Buzoeşti, Costeşti, Topoloveni, Leordeni, Ştefăneşti, Mărăcineni, Bascov şi Piteşti.

Se dorește crearea unui sistem de colectare a beteriilor uzate

O a doua parte a programului derulat în Argeş de ECOTIC şi ADI SERVSAL ARGEŞ se referă la implementarea proiectului de colectare DEE  mici şi a bateriilor uzate în şcoli. Vor fi premiate unităţile şcolare care reuşesc să colecteze cele mai mari cantităţi de astfel de deşeuri! De asemenea, în colaborare cu agenţi economici şi alte entităţi din judeţ se vor pune bazele unui sistem eficient de colectare a bateriilor uzate şi echipamentelor uzate de mici dimensiuni, astfel încât acestea să nu mai ajungă în deşeurile menajere şi să poată fi refolosite, evitându-se astfel poluarea mediului înconjurător şi devenind materie primă secundară pentru fabricarea altor produse. Reprezentanţii ADI Servsal îşi doresc şi ca, pe viitor, să creeze un sistem permanent de colectare a DEE-urilor mari în toate localităţile judeţului.
Adriana Dragomir

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea