Constructorii de automobile au un nou președinte, pe Gabriel Sicoe

# Silviu Badea, director GIC Piteşti, a fost reconfirmat vicepreşedinte ACAROM

Prima adunare generală a membrilor ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România) a avut ca principal scop alegerea unui nou președinte, după decesul lui Constantin Stroe și cooptarea în Consiliul Director a reprezentanților Ford. Momentul marchează ieșirea ACAROM din cealaltă asociație de profil, APIA, simultan cu ieșirea din APIA a mărcilor reprezentate de Renault Comerciale Roumanie, Dacia și Nissan.
Miercuri, 22 martie, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), la care au participat 156 de membri.
Adunarea a început cu un moment de reculegere în memoria lui Constantin Stroe, fost director general Automobile Dacia, fondatorul şi preşedintele ACAROM până la moartea sa, în decembrie 2016, de numele căruia se leagă supravieţuirea şi renaşterea Dacia.
La propunerea Consiliului Director, Gabriel Sicoe a fost desemnat preşedinte-director general al ACAROM pentru următorii trei ani. Totodată, în consiliul director au fost cooptaţi John Oldham, preşedintele Ford România, care a preluat funcţia de vicepreşedinte ACAROM şi conducerea Comisiei de constructori de automobile, şi Adrian Sandu, secretar general al asociaţiei. De asemenea, Silviu Badea, director GIC Piteşti, a fost reconfirmat vicepreşedinte ACAROM şi responsabil al Comisiei de furnizori auto. La şedinţă a participat şi Yves Caracatzanis, preşedinte-director general al Grupului Renault România.
Gabriel Sicoe (60 de ani) a absolvit facultatea de planificare şi cibernetică economică a ASE Bucureşti, după care, în 1981, s-a angajat economist la Întreprinderea de Autoturisme Piteşti. În 1991 a fost promovat şef al serviciului planificare, în 1992 a fost cooptat în echipa de management a Automobile Dacia condusă de Constantin Stroe, care a asigurat supravieţuirea Daciei în perioada de tranziţie, apoi privatizarea şi, în continuare, dezvoltarea noii Dacii. Din 1994 a fost succesiv director executiv organizare relaţii publice şi director executiv resurse umane, iar din 2003 este director executiv afaceri publice al Automobile Dacia.
Adriana Dragomir

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea