Medicul cardiolog Adrian Tase a participat la congresul Colegiului American de Cardiologie din Washington D.C.

În perioada 17-19 martie 2017, conf. univ. dr. Adrian Tase a participat la lucrările congresului cu nr. 66 al ACC (Colegiul de Cardiologie American – American College of Cardiology), care a avut loc la Walter E. Washington Convention Center din Washington D.C..
Lucrarea grupului de la Universitatea din Piteşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost prezentată duminică, 19 martie 2017, dimineaţa, de la 9:45 la 10:30, în cadrul forumului intitulat: „Insuficienţa cardiacă şi cardiomiopatiile: insuficienţa cardiacă este doar o uşă rotativă”. Rezumatul lucrării de cardiooncologie ce a fost prezentat duminică, intitulat „Terapia adiţională cu trimetazidină poate scădea riscul disfuncţiei incidentale de ventricul stâng cu sau fără insuficienţă cardiacă la recipienţii cu epirubicină pentru cancerul mamar” a fost publicat în Journal of American College of Cardiology (JACC), cea mai titrată revistă medicală din lume. Este pentru a două oară când Piteştiul este menţionat în JACC, prima dată fiind în 2014, tot cu ocazia unei prezentări la congresul ACC. În calitate de Fellow Internaţional, titlu obţinut în anul 2009, dr. Tase a participat la o sedinta prezidată de preşedintele ACC, dr. Richard Chazal. De asemenea, cardiologul piteştean a luat parte la două şedinţe de lucru, una pe tema terapiei farmacologice duale în dislipidemii, cealaltă intitulată „Consens şi controverse în tratamentul pacienţilor în stare critică”.
“Tematica abordată la congres acoperă practic toată medicina cardiovasculară, de la clinică la cercetare, de la biomarkeri şi bioimaging la anticorpi monoclonali, de la prevenţie la intervenţii hibrid.  O sesiune foarte interesantă se referă la cardiologia viitorului cu nanoboţi (o combinaţie de robotică şi nanotehnologie), senzori tip tatuaj pentru lactat în timpul efortului fizic, bioprint 3D cu creaţie de organe (piese de schimb), terapie genică, telemedicină, aplicaţii cardio pe smartphone, imaginengineering etc. În cadrul teatrului cardiovascular, cardiologi charismatici discută pe teme de mare actualitate, de la biomarkeri în infarct şi insuficienţă cardiacă, la anticorpi monoclonali.”  Conceptul „cardiologie centrată pe pacient” se referă la predicţie, participare, prevenţie, personalizare, ca şi la faptul că pacienţii sunt din ce în ce mai informaţi putând participa la decizii în acord cu medicul.

Citytour-ul pentru participanţii la congres a cuprins obiectivele  turistice strategice

Turul oraşului, organizat special pentru participanţii la congres, a parcurs obiective celebre ale capitalei naţiunii americane, cum sunt Capitoliul, Monumentul în formă de obelisc, Casa Albă. De asemenea, aşa cum ne-a obişnuit, doctorul Adrian Tase a valorificat imediat noutăţile de la congres în folosul pacienţilor argeşeni. Unele date, totuşi, cum este chirurgia cardiacă robotică, rămân doar la nivel informativ, urmând a fi valorificate într-un viitor centru de boli cardiovasculare din regiunea noastră.
Antoniu Neguţ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea