Noi investiții în comuna Bascov

Primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, are proiecte ambiţioase pentru anul în curs, în beneficiul comunităţii pe care o conduce. Pentru unele investiţii s-au făcut deja demersuri la Guvern, iar altele urmează să fie realizate din fonduri proprii.
În ceea ce priveşte fondurile din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, edilul ne-a declarat că a depus proiecte pentru asfaltarea a nu mai puţin de 25 de străzi din localitate, reluarea lucrărilor din 2016, extinderea trotuarelor pe DN7, reabliltarea si modernizarea prin reabilitare a drumului local DC212A, str. Păișești Deal, promovarea unor investiții noi în drumuri și modernizarea drumurilor locale prin asfaltare. Astfel au fost depuse la Ministerul Dezvoltării, cinci proiecte prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală), pentru construcția unei creșe, cât și amenajarea iluminatului public pietonal în centrul comunei Bascov. Se lucrează  la documentația tehnică și proiectul tehnic  pentru modernizarea bazei sportive la Bascov cu teren sintetic, tribună de 2000 de locuri, construcția unei săli de sport cu capacitate de 180 de locuri, finanțate de Bugetul Local si prin CNI ( Compania Națională de Investiții).
La unele lucrări deja s-a dat drumul, cum se spune, la acest capitol intrând amenajarea de trotuare şi modernizarea prin asfaltare a drumului comunal din Păişeşti Deal.

Înfrățire cu localitatea Cimișeni din Republica Moldova

În urmă cu doua săptămâni, o delegație din comuna Bascov, formată din primari, viceprimari, patru consilieri și o parte din membrii ansamblului Doina Bascovului  au participat în Republica Moldova, respectiv localitatea Cimișeni raionul Criuleni, la 25 de km de Chișinău, în vederea semnării actului de înfrățire, document care a avut la bază hotărârea celor două Consilii Locale, Bascov și Cimișeni, dar și acceptul Ministerului Dezvoltării și Ministerului de Interne. Prin acest acord, s-au pus bazele colaborării în următoarele domenii: economic, cultural, turistic, educațional.
În viitoarea ședință a Consiliului Local, va fi supus în dezbatere și un proiect de hotărâre privind ajutorarea comunei Cimișeni pentru modernizarea unei gradinițe. Adriana Dragomir

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea