Eveniment demn de urmat la Corbi

# Părinții nou-născuților au primit un stimulent de naștere de 1000 de lei fiecare

Iată că se poate, chiar și într-o comună fără foarte mari posibilități financiare. Lipsa acestor posibilități a fost, însă, compensată de voință, de coerență și unitate în luarea deciziilor în Consiliul Local, de planuri pentru viitor. Astfel, în data de 25.03.2017, sâmbătă, orele 12,00, părinții copiilor nou născuți, care au depus cereri pentru acordarea stimulentului de naștere începând cu anul 2016 și până  în prezent, au fost  invitați pentru ridicarea sumelor aferente acestui stimulant,  în sala de spectacole a Căminului Cultural Corbi, într-un cadru festiv.
Virgil Baciu, primarul localității, inițiator al proiectului: ”Nu este suficient să construim drumuri, să introducem apă și canalizare într-o localitate. Trebuie să încercăm, pe măsura posibilităților, să fidelizăm populația, să creștem natalitatea. Trebuie, în ultimă instanță, să încercăm să oprim depopularea satelor. Tocmai din aceste considerente am introdus, de ceva timp, și măsura stimulentului menționat. Cheltuielile cu un copil mic sunt foarte mari și noi încercăm, pe această cale, să ajutăm, cu puțin, tinerele familii.”

Stimulentul, primul pas dintr-un proiect amplu

În luna octombrie a anului trecut, Virgil Baciu a venit în Consiliul Local Corbi cu un proiect de hotărâre care vizează creșterea natalității și care presupune acordarea unui ajutor în valoare de 1000 de lei pentru nou născuții din comună.
Virgil Baciu: ”Proiectul meu era unul mai complex, la care desigur că nu am renunțat. El se numește «Ajutor pentru creșterea natalității, creșterea copilului, prevenirea și combaterea abandonului școlar și creșterea performanțelor școlare». Este un pachet întreg de măsuri ce vizează, până la urmă, viitorul națiunii.  La Corbi am făcut primul pas în implementarea acestui proiect. Proiectul  mai prevede și acordarea pentru fiecare copil de până la 6 ani suma de 100 lei lunar, tot din bugetul local, dar asta rămâne pe viitor. Nu este o sumă foarte mare, dar eu zic că este un sprijin binevenit pentru părinți. După care, din momentul în care copiii au pătruns pe băncile școlii  dorim să le acordăm 100 lei/lună, doar în perioada anului școlar. Adică, dacă anul școlar are 8 luni, fiecare copil va primi 800 lei în acel an, eșalonat. Acești bani vor fi acordați pe baza prezenței la școală. Aici va fi o marjă în ceea ce privește numărul de absențe admis. Următoarea etapă, creșterea performanțelor școlare, ar presupune acordarea unor premii sau prime financiar – materiale, elevilor care au rezultate bune. Nu numai premianților, ci și celor care au câștigat olimpiade și diverse concursuri. Aici aș vrea să acordăm sume între 300 și 1000 lei, în funcție de rezultatele obținute. Acum trebuie să vedem și ce ne permite legea. Sigur, proiectul mai poate fi modificat, dar ca principiu, pe structura aceasta se va pune în aplicare”, ne-a declarat Virgil Baciu, primarul comunei Corbi.
Așadar, suma de care au beneficiat, anul acesta, părinții înscriși a fost de 1.000 lei pentru fiecare nou-născut. Felicitări Primăriei și Consiliului Local Corbi pentru inițiativă!
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea