Alprom doreşte o creştere a vânzărilor cu 25% faţă de 2016

# Deşi produce mobilier la Piteşti de trei miliarde de euro pe an, suferă din cauza lipsei de personal

Compania  Alprom  din Piteşti, societate patronată de mai mulţi antreprenori locali, în ciuda faptului că se află în insolvenţă încă din anul 2014, va miza pentru anul în curs pe o creştere a vânzărilor cu 25% spre deosebire de anul 2016, unde compania realizat un profit de 3 miliarde de euro, iar jumătate din acest profit a provenit exclusiv din exportul de mobilier în mai multe ţări ale Europei. În vederea obţinerii a cât mai multe contracte pe piaţa externă, compania şi-a propus ca, în acest an, să participe la toate târgurile de profil din ţara noastră.

A fost înfiinţată o şcoală profesională  pentru pregătirea tinerilor necalificaţi

Cea mai mare problemă cu care se confruntă  producătorul local demobilier la acest moment o reprezintă lipsa de personal calificat, în ciuda eforturilor repetate ale companiei de a atrage o forţă de muncă calificată pentru acest domeniu.  Astfel, în vederea  atragerii cât mai multor tineri absolvenţi către meseriile de tapiţer şi tâmplari, compania a decis înfiinţarea unei şcoli profesionale menite să  vină în sprijinul acestor tineri ce nu au încă o pregătire profesională  pentru acest tip de meserii, aceştia fiind ulterior stimulaţi cu burse oferite de către companie dar şi de către administraţia locală din municipiul reşedinţă de judeţ.
În acest sens, potrivit unei declaraţii a directorului economic al Alprom, Florina Pirciu, pentru  ZF.ro, de la începutul anului, producătorul local de mobilier a angajat doar 3 persoane calificate în domeniu, urmând ca cei 15 elevi care sunt în pregătire să fie integraţi pe piaţa muncii  şi chiar se vrea înfiinţarea unei alte clase care să aibă 30 de cursanţi ce vor fi pregătiţi pentru meseriile de tâmplar şi tapiţer. „De la începutul anului am angajat doar 2-3 persoane calificate, deşi am tot pus anunţuri. Lipsa forţei de muncă ne ţine pe loc, de aceea am şi înfiinţat o şcoală profesională de tapiţeri şi tâmplari. Avem doar 15 elevi care primesc bursă de la primărie, pentru că e greu să convingi părinţii de importanţa unei meserii. Anul acesta, având în vedere că a fost aprobată legea sistemului dual,  vrem să mai înfiinţăm o clasă cu 30 de elevi care să primească bani atât de la noi, cât şi de la primărie“, a spus Florina Pirciu pentru ZF.ro
Antoniu Neguţ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea