Europa investește în zonele rurale

# În luna aprilie vor începe înscrierile pentru tinerii fermieri # Gheorghe Iliescu, directorul AFIR Argeș: Anul acesta am început promovarea încă din luna ianuarie, am solicitat și ajutorul Prefecturii, sperăm ca în 2017 să avem mult mai multe proiecte

AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) oferă fonduri europene atât pentru dezvoltarea agriculturii în ceea ce privește cultura mare și creșterea animalelor, cât și infrastructura mică din mediul rural. Autoritățile publice pot accesa mai multe măsuri prin care se pot realiza: drumuri comunale, drumuri  de  exploatație, (în zona de culturi, în zona forestieră) aducțiuni de apă și canalizare. Aceste proiecte sunt în jur de 1.000.000 de euro fiecare. 
Activitatea socio-rurală  poate beneficia de proiecte de 500.000 de euro, pentru construcția unor noi școli și grădinițe, totodată având posibilitatea investirii a 500.000 de euro pentru reabilitarea monumentelor istorice (mânăstiri, biserici) care sunt înregistrate la nivelul Ministerului Culturii ca și monumente de grad B.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale oferă fonduri pentru dezvoltarea agriculturii, atât pentru investiții agricole, cât și pentru construirea fermelor. Pentru tinerii fermieri sub 40 de ani care vor pentru prima oară să se ”înregimenteze”  în măsura 6.1, oferă pe proiect 40.000-50.000 de euro pentru înființarea unei  afaceri. La ora actuală au început depunerile pentru măsurile de infrastructura mică în zona rurală, iar în luna aprilie vor începe înscrierile pentru tinerii fermieri.
”Anul trecut proiectele au fost la un nivel mediu, noi ne-am fi dorit mult mai multe, deoarece am făcut o promovare puternică în județ.  Am fost în foarte multe localități rurale, dar ne-am și cuplat pe centre, am fost la Câmpulung, Costești, în zona sudului.  Personal nu sunt mulțumit de numărul proiectelor depuse, anul acesta am început promovarea încă din luna ianuarie, am solicitat și ajutorul Prefecturii, am fost susținuți și sperăm ca în 2017 să avem mult mai multe proiecte, ne-a declarat directorul AFIR Argeș, Gheorghe Iliescu.
Adriana Dragomir

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea