Noul director de la Davila s-a plâns de condițiile materiale precare

# Teatrul Davila, o instituție căzută în cap, deși finanțată, de Consiliul Județean, cu 50 de miliarde lei vechi anual # Dan Manu, președintele CJ Argeș: ”Atâta timp cât joci un spectacol cu zece spectatori, după care cu cinci şi aşa mai departe… nu cred că din cauza reflectoarelor nu vine lumea”

La ultima conferință de presă de la Consiliul Județean Argeș, noul director al Teatrului Davila, Nicolae Poghirc, s-a plans. S-a plâns de condițiile materiale precare întâlnite după preluarea funcției. Rampa de lumini, spune acesta, are o vechime de peste 40 de ani. Deasemenea, a vorbit despre lipsa finanțării în vederea realizării unor spectacole de impact.
Nicolae Poghirc: ”Nu poţi să faci spectacole noi, de înaltă ţinută artistică, dacă nu eşti în pas cu tehnologia pe care deja o folosesc colegii din alte teatre. Asta este una dintre primele măsuri pe care voi dori să le iau, aceea de a achiziţiona reflectoare, lumini şi alte mijloace prin care să realizăm spectacole de ţinută... Nici regizorii, nici actorii n-au putut scoate spectacole, aşa cum au scos actorii şi teatrele din alte judeţe, tocmai din cauza acestor lipsuri şi nu numai materiale, adică reflectoare şi aşa mai departe, ci şi lipsa unei finanţări pe capitolul spectacole foarte bine gândită…"
Nicolae Poghirc este, din a doua jumătate a lunii februarie, managerul instituției de cultură, acesta ocupând funcția în urma unui concurs în care l-a învins pe contracandidatul său, George Diaconescu, șeful secției estradă. Poghirc este actor și regizor, conducând, anterior, Teatrul Ariel din Vâlcea.

În contrapartidă, șeful C.J. Argeş a afirmat că are dubii că "din cauza reflectoarelor şi a mucegaiului nu vine lumea la teatru.

Dan Manu a răspuns imediat, la rever, proaspătului director. Îndoindu-se, cu voce tare, de faptul că tocmai aceste probleme au alungat, din sală, spectatorii de la Davila.
Dan Manu: ”Eu am dubii că Teatrul Davila n-a avut performanţă din lipsa unor reflectoare sau din nu ştiu ce cauze. Atâta timp cât joci un spectacol cu zece spectatori, după care cinci şi aşa mai departe, nu cred eu că din cauza relectoarelor nu vine lumea. Cred că azimutul trebuie focalizat pe segmentul cultural. Nu sunt utopic să zic că voi aştepta să se joace cu casa închisă, dar totuşi, judeţul Argeş, Consiliul Judeţean, se află printre primele judeţe din ţară care a finanţat cu foarte mulţi bani teatrul. Faptul că şi anul acesta ne ducem spre opt milioane de euro pe cultură e un semnal pe care noi actuala conducere îl dăm foarte tare şi foarte pregnant. Dar nu putem rămâne nici indiferenţi ca teatrul să facă venituri proprii din produs sub 0,4%, din ceea ce este finanţat.” A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea