Florin Frătică a absentat de la propriul proces penal, însă a mers la Tribunal, câteva zile mai târziu, să îl conteste pe Dan Stroe

Florin Frătică a demonstrat, și săptămâna trecută, că este un om cu o inimă… mare. Deși a fost internat – cu diagnosticul ”infarct” pe data de 10 aprilie, acesta a ținut, pe 21 aprilie, să fie în sala de judecată la Tribunalul Argeș, unde, alături de consilierii locali fideli, a contestat depunerea jurământului de către primarul ales al comunei, Dan Stroe.

Atac de cord în noaptea dinaintea ultimului termen al procesului penal de la Curtea de Apel

În noaptea de 9 spre 10 aprilie a.c., Frătică a acuzat dureri în piept și s-a internat la Spitalul Județean Argeș. Diagnosticul: infarct. În aceeași zi, avea de înfruntat, la ultimul termen, atacul judecătorilor Curții de Apel Pitești, unde este pe rol procesul penal în care este judecat de câțiva ani și pentru care a stat, acum ceva timp, în ”Beciul Domnesc”, alături de Marian Vanghelie, Radu Mazăre și alții.
Sigur, avocatul său a cerut amânare, motivul medical fiind unul evident. Instanța nu s-a arătat, însă, cine știe ce impresionată de atacul de cord survenit, în încheierea de ședință punându-i-se în vedere că este ultima amânare obținută.
Curtea de Apel Pitești:
10.04.2017  Încheiere de şedinţă - nr. 3
Acordă un ultim termen de judecată la data de 08 mai 2017. Admite cererea formulată de avocat Gherghina Florea, privind amânarea cauzei pentru imposibilitate de prezentare la proces a apelantului inculpat, având în vedere că a suferit un infarct în seara dinaintea şedinţei de judecată, punând în vedere acestuia să facă dovada celor susţinute. Pune în vedere apărătorului desemnat din oficiu să se prezinte la următorul termen de judecată acordat în cauză, delegaţia acestuia fiind menţinută Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 10 aprilie 2017, la Curtea de Apel Piteşti Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.

Grav bolnav la Curtea de Apel, însă prezent la Tribunal, pentru a-l contesta pe Stroe

După numai 11 zile de la suferirea infarctului, timp în care a și fost în concediu medical, Florin Frătică și-a făcut, brusc, apariția la Tribunalul Argeș, în procesul în care, de această dată, are numai calitatea de reclamant. Acesta, împreună cu cei șase  consilieri subordonați pe linie de partid, au solicitat instanței anularea înscăunării lui Dan Stroe în funcția de primar. Dosarul (2012/109/2017) format la Tribunalul Argeș are ca obiect ”Suspendare executare act administrativ P.V. din 03.03.2017”, adică procesul vebal al ședinței în care Dan Stroe a depus jurământul pentru preluarea funcției de primar.
Avocatul lui Frătică a solicitat amânarea până luni a pronunțării pentru a putea depune concluzii scrise.
Ulterior, convalescentul viceprimar al localității Bradu a mers și pe la Primărie, unde însă nu a rămas prea mult timp.

Audit la Bradu pentru rezolvarea ”necunoscutelor” din Primărie

Felul în care s-au cheltuit, în ultimii ani, câteva sute de miliarde de lei vechi, preponderent prin încredințare directă, va deveni, în mod evident, obiect de studiu pentru mai multe autorități ale statului român. Până una-alta, la Bradu s-a deplasat o echipă de audit. Încă mai apar facturi din perioada ”Frătică” la decontare, încă se fac jocuri de glezne și mișcări de trupe. Firmele favorite până mai ieri-alaltăieri nu știu cum să intre în grațiile noului primar, care însă nu pare interesat de mișcările sateliților care au gravitat, până acum, în jurul instituției. Oricum, apar nume de firme care, fără să fi participat la nicio licitație, au încasat, cu dărnicie, multe miliarde.  Rămâne de văzut pentru ce și, mai ales, pentru cât…
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea