“Salonul Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș - SICEA 2017

# Marele câștigător al primei ediții a fost Andrei Ghioca, elev în clasa a XII-a, la Liceul Tehnologic “Ferdinand I” din Curtea de Argeș.
La Universitatea din Pitești a avut loc astăzi premierea celor mai bune lucrări prezentate la “Salonul Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș – SICEA 2017”, eveniment organizat de Consiliul Județean Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea din Pitești și Primăria Mioveni. În cadrul salonului au participat peste 1.000 de elevi și profesori coordonatori, care au prezentat  680 de lucrări din 20 de domenii.

Consiliul Județean Argeș a asigurat premii în valoare totală de 28.000 lei, (premiile I (350 lei), II (250 lei), și III (100 lei), pe fiecare secțiune, pentru gimnaziu, respectiv pentru liceu). De asemenea, Primăria Orașului Mioveni a acordat, pentru fiecare din cele 20 de secțiuni, câte un Premiu Special, în valoare de 250 de lei, precum și Marele Premiu al SICEA 2017, în valoare de 1.000 lei.

Marele câștigător al primei ediții a “Salonul Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș” a fost Andrei Ghioca, elev în clasa a XII-a, la Liceul Tehnologic “Ferdinand I” din Curtea de Argeș. Andrei a prezentat la salon un robot cu funcții multiple, care se deplasează autonom și care poate detecta scurgerile de gaze dintr-o încăpere, semnalând apoi printr-un mesaj pe telefon problema depistată.
“Ca primă concluzie, după premiere, ar fi faptul că peste 50-60% dintre cei care au primit premii sunt din mediul rural, ceea ce este încurajator și îmbucurător. Prima ediție a acestui salon a fost un succes! Eu nu mă gândeam să avem o asemenea participare. Pentru faptul că s-a făcut o bună mediatizare, dar și pentru că sumele de bani oferite ca premii au fost consistente, efectiv a creat o competiție. O asemenea participare, peste 1.000 de candidați, nu este puțin lucru pentru o primă ediție și pentru județul Argeș. Nu în ultimul rând, sunt mândru că acest brand - “Conceput în România ” dar mai ales brand-ul inițiat și susținut de CJ Argeș - “Fabricat în Argeș”, relansează și repoziționează inovația și creativitatea și ne dă încredere că la anul vom avea alături de noi și oamenii de afaceri care pot beneficia de realizările acestor copii. Pe mine m-a încântat tot ceea ce am văzut, dar mai ales mi-a atras atenția că acești copii, mai ales cei din clasele V-VIII, au venit cu un mesaj majoritar de genul: ne pasă de mediu, ne pasă de curățenie, ne pasă de casa viitorului” – președinte CJ Argeș, Dan Manu.
Salonul Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș, ediția I – 2017, a avut ca principal obiectiv stimularea elevilor argeșeni pentru creație, inovație și inventică. Prin participarea la astfel de evenimente sunt puse în valoare cele mai bune realizări ale elevilor și se configurează astfel premisele dezvoltării ulterioare a acestora în domenii care sunt bazate pe inovare și/sau creativitate. Întregul eveniment s-a desfășurat sub devizele ”Conceput în România” și ”Fabricat în Argeș”.
Salonul a fost prezidat de Ministrul Cercetării și Inovării, prof. univ. dr. Șerban Constantin Valeca, vicepreședinți fiind conf. univ. dr. Constantin Dan Manu - președintele C.J. Argeș, conf.univ.dr. Dumitru Chirleșan - rectorul UPIT și Dumitru Tudosoiu - Inspector General I.S.J. Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea