S.Ed.C Mioveni avertizează: Furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice!

Pentru că ne confruntăm din ce în ce mai des cu diferite cazuri de sustrageri de apă din rețeaua publică, S.Ed.C Mioveni vă atrage atenția că, de curând, a fost modificată Legea serviciilor comunitare pentru utilităţi publice (nr. 51/2006, publicat în MO nr 942 din 23.11.2016), astfel că noile stipulări trebuie aduse la cunoştinţa publicului. Astfel, furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.
Art. 46.1. al Legii 51/2006, prevede:
“Constituie infracțiune în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, dacă sunt săvârșite cu intenție următoarele fapte:
a)    Furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă.”
“Dorim astfel să îi atenționăm pe cei care recurg la astfel de practici, că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă, constituie infracțiune și se pedepsește ca atare. Furturile sunt săvârșite prin metode diverse, în funcție de “ingeniozitatea” fiecăruia, fie prin ocolirea apometrelor, fie prin branșarea ilegală la rețeaua de distribuție. Sunt considerate consumuri clandestine și cele în care consumul se face prin ruperea sigiliilor, demontarea contorului, montarea inversă, by-pass la contor, demontare/distrugere Cyble sau orice alte modalități de sustragere a consumului fără a fi înregistrat în aparatura de măsură.
S.Ed.C. Mioveni desfășoară periodic acțiuni de verificare în acest sens în rândul agenților economici, al gospodăriilor individuale, dar și în localitățile limitrofe unde noi furnizăm serviciul de apă și de canalizare (Bălilești, Hârtiești, Budeasa, Vulturești, Davidești, Țițești) și încercăm să diminuăm fenomenul.
În cazurile de consum frauduos de apă sau de distrugeri ori dereglări intenționate ale componentelor sistemului public de alimentare cu apă și canalizare, S.Ed.C Mioveni are dreptul să desființeze branșamentele sau racordurile realizate fără obținerea  acordurilor legale și să sesizeze  autoritățile competente.
Pentru situațiile de consum clandestin, prejudiciul adus societății noastre, se consideră ca fiind cantitatea calculată conform indicațiilor contorului, sau stabilită conform Ordinului 92/N/1993 pentru utilizatorii necontorizați.
În ambele situații, cantitatea se multiplică cu trei și se aplică pe o perioadă de maxim 36 de luni anterioare depistării (atunci când aceasta nu se poate determina) la tarifele în vigoare la data constatării. Aceeași modalitate de calcul se aplică și în cazul în care utilizatorul deversează clandestin apa uzată în rețeaua de canalizare”, a declarat Viorel Ciobanu, director Tehnic S.Ed.C Mioveni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea