Florin Frătică, dat afară din Primăria Bradu!

Ședință cu scântei la Bradu, cu final apoteotic, dar așteptat. După lupte seculare, care au durat aproape un an, primarul Dan Stroe a reușit să îl scoată din schemă pe Florin Frătică, cel care, nici în ruptul capului, nu s-a lăsat înduplecat să plece de bună voie. Contre pe teme legislative între jurista  instituției și viceprimarul condamnat penal Frătică, cel din urmă venind la ședință ”înarmat” cu numeroase pagini de legislație, pe care subliniase cu markerul articole întregi pe care le-a menționat în favoarea-i. În zadar. Ultimul punct pe ordinea de zi a fost cel prin care s-a comunicat încetarea mandatului său de consilier local și, implicit, de viceprimar. Frătică va ataca, probabil, decizia în instanță.

Contre pe teme legislative între jurista instituției și viceprimarul condamnat penal Frătică

Joi, la ora 16, a fost convocată, așa cum se cuvine, ședință ordinară de consiliu local. Consilierii au fost anunțați cu cinci zile înainte, li s-a pus la dispoziție ordinea de zi și toate cele. Înainte, în ”era” Frătică, spunea un ales local, ședințele erau anunțate pe telefonul mobil, prin SMS. ”Chiar și cu două ore înainte, deși era ședință ordinară. Era cu totul anormal” - a menționat consilierul.
Războiul a început din primul minut. Florin Frătică a solicitat să fie el președinte de ședință, deși era deja nominalizat un alt membru al consiliului.
”Având în vedere că nu am putut să fiu președinte de ședință, și știți motivele pentru care nu am putut, propun schimbarea președintelui de ședință. Vreau să fie eu președinte la această ședință”, a solicitat Florin Frătică.  Miza nu era alta decât dirijarea cursului ședinței către alte direcții, în niciun caz, dacă reușea, nu se mai ajungea la ultimul punct, cel al comunicării demiterii sale.
Atât primarul Dan Stroe cât și jurista  instituției s-au opus, mai ales că era deja nominalizat, conform regulamentului adoptat chiar de fostul primar, un președinte. Frătică s-a ținut cracă, nu și nu, că vrea el să fie, tocmai la ședința demiterii sale, președinte.
Dan Stroe, primar: ”Hai să terminăm cu dușmănia și datul pe la picioare. De acum o să fac ședințele cu oamenii din comună, în sala mare a Căminului Cultural, deși din 2008 și până acum nu s-au mai făcut ședințe, dar o să le facem cu cetățenii... Ce dracu, schimbăm regulamentul?  Chiar așa o să fac, să vadă și oamenii cu ce chestii se vine în Consiliul Local!...”
Dan Stroe a solicitat, apoi, vot secret dacă se schimbă președintele de ședință sau nu. Simțind că nu prea are șanse de reușită, Florin Frătică a renunțat la jongleria gândită anterior.

”Consider că sunt îndeplinite toate condițiile pentru încetarea înainte de termen a mandatului de consilier și implicit de viceprimar a domnului Frătică Dragomir Florin”

În sfârșit, după parcurgerea primelor șapte puncte de pe ordinea de zi, în care s-au adoptat propuneri diverse (organizarea Zilei Copilului, acordarea de titluri de Cetățean de Onoare, suplimentarea fondurilor alocate Zilei Comunei, premierea cuplurilor cu 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și premierea a doi sportivi din localitate), s-a trecut la punctul fierbinte, și anume cel al demiterii lui Florin Frătică. Jurista primăriei a dat citire motivării deciziei de încetare a mandatului viceprimarului comunei, baza legislativă ce a stat la baza hotărârii. ”Consider că sunt îndeplinite toate condițiile pentru încetarea înainte de termen a mandatului de consilier și implicit de viceprimar a domnului Frătică Dragomir Florin.”
Desigur, Florin Frãticã a cerut respingerea hotărârii. Acesta susține că în cazul său nu a fost emisă hotărârea instanței. Vicele a anunțat că a făcut o contestație în anulare a hotărârii judecătorești, hotărârea care este doar definitivã, dar nu şi executorie. Secretarul primãriei spune cã nu cere votul consilierilor, ci va cere doar să se ia act de această hotărâre. Ca sã fie treaba, treabã, Frătică amenință cu plângere penală...
Florin Frătică: ”Categoric solicit respingerea hotărârii. Există o contestație a acestei decizii, iar hotărârea este doar definitivă nu si irevocabilă... Decizia ICCJ este valabilă numai pentru instanțele de judecată, nu în cazul meu. Eu am fost judecat pentru niște presupuse fapte până în anul 2011, deci pe un Cod Penal vechi, iar această decizie (la care a făcut referire jurista primăriei, n.r.) este din 2015... Cred că v-am dat suficiente argument ca să respingeți această hotărâre.”

Culmea culmilor: Frătică era, la momentul scandalului cu pricina, în concediu medical

Discuțiile în contradictoriu au continuat destul de mult timp, cu argument pro și contra pe legislația în vigoare. Cert este că Frătică a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate și, astfel, și-a pierdut calitatea de ales local.
Jurist Primăria Bradu: ”Domnule Frătică, vă pledați foarte bine cauza! Este o hotărâre constatatoare, prin care dvs luați act. Eu sunt pasibilă de abuz în serviciu dacă nu fac asta. Cu sentința judecătorească nu ne putem juca.V-am adus la cunoștință că dl Frătică a fost condamnat!”
Florin Frătică: ”Dumneavoastră puteți să dați orice hotărâre doriți. Dacă se emite o astfel de hotărâre, vă spun de acum că o să fac plângere, mai ales că nu se solicită votul consilierilor locali... Problema va fi în altă parte... Deci nu supuneți la vot, nu? Asumați-vo așa!...”
Dănuț Stroe, primar: ”Atunci ce a avut la bază comunicatul Prefecturii Argeș când a pus în dezbatere suspendarea mandatului dl viceprimar?'
Florin Frătică: ”Eu acum sunt în concediu medical și săptămână viitoare mă întorc la muncă și cred că o să fac plângere... Totuși hotărârea este definitivă, dar nu irevocabilă...”
În final, în ciuda opoziției îndârjite a lui Florin Frătică, ședința a luat sfârșit cu demiterea sa din ambele funcții: cea de consilier local și cea de viceprimar. Poate, astfel, în instituția ce dirijează, din punct de vedere administrativ, localitatea, se va instaura un climat normal. Dar sigur apar și niște procese...
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea