Oameni de afaceri trimişi în judecată pentru evaziune fiscală prin achiziţii de cuie

În martie 2016, IPJ Argeş a organizat mai multe percheziţii în Argeş şi Olt la persoane bănuite de evaziune fiscală, după derularea mai multor operaţiuni prin firme de prelucrare şi exploatare a lemnului. Printre cei vizaţi se număra şi Marian Zaharia, patronul unei societăţi din comuna Coşeşti, şi Ovidiu Becheanu, un om de afaceri din Slatina. După mai bine de un an de zile de la percheziţii, cei doi au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală.

Prejudiciu de peste 800.000 lei

Marian Zaharia este patronul societăţii Lory Club SRL din comuna Coşeşti, firmă ce se ocupă cu prelucrarea lemnului. Acesta este acuzat de procurori că în calitate de administrator la Lory Club a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, facturi fiscale privitoare la achiziţii de bunuri, în special cuie, în valoare de circa 2.500.000 lei, de la alte două firme, care aveau comportament fantomă, administrate de Ovidiu Becheanu, facturi ce aveau caracter fictiv. În acest fel cei doi s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale şi au creat un prejudiciu statului de peste 800.000 de lei.
În acest moment, societatea  Lory Club SRL, administrată de Marian Zaharia este în procedură de faliment la Tribunalul Specializat Argeş. De asemenea, Primăria Piteşti prin Direcţia Economică – Serviciul de Urmărire Încasare Impozite şi Taxe Locale a poprit în 2016 conturile societăţii asupra sumelor datorate de către terţul poprit SC Lory Club SRL, reprezentând impozite în valoare de peste 1.000 de lei.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea