Cântecele lui Édith Piaf, în premieră la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert vocal-simfonic cu un program muzical din repertoriul marii interprete franceze Édith Piaf. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Cristian Oroşanu, vor urca pe scenă solista Alexandra Fits şi pianistul argentinian Mariano Castro.  
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea corn, Cristian Oroşanu a fost cinci ani membru al Orchestrei Naţionale Radio. În urma câştigării unei burse la Stuttgart, la Academia Internaţională „Bach”, a studiat o nouă specializare, dirijatul. Ca dirijor, a susţinut concerte cu orchestrele şi filarmonicile din ţară, dar şi din Paris, Bordeaux, Berlin, Porto. A activat şi ca dirijor al operelor din Cluj-Napoca şi Bucureşti, în repertoriul său fiind incluse peste 30 de titluri ale creaţiilor de gen. În prezent este dirijor al Filarmonicii Braşov, având o susţinută activitate concertistică, ce include promovarea şi colaborarea cu artişti de renume, dar şi cu tineri interpreţi. A mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti în 3 octombrie 2013, la deschiderea stagiunii a şaptea.    
Originară din Alba-Iulia, Alexandra Fits începe studiul pianului la patru ani, îndrumată fiind de părinţii săi, mama, profesoară de istoria muzicii, şi tatăl, dirijor/compozitor/profesor de teorie şi solfegiu, armonie, dictat, contrapunct. Urmează Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba-Iulia şi Facultatea de Muzică de la Universitatea „Transilvania” din Braşov, unde a studiat pianul cu prof. univ. dr. Stela Drăgulin. Actualmente este preparator la universitatea pe care a absolvit-o. Pianistă, interpretă și autoare, Alexandra Fits a susţinut numeroase recitaluri, dar şi concerte cu filarmonicile din Braşov, Botoşani, Arad. A efectuat turnee în Austria, Cehia, Franţa, Bulgaria, India, Turcia, Olanda. În perioada studiilor redescoperă pasiunea pentru chanson-ul francez, realizând propriile aranjamente şi susţinând recitaluri în formula pian-voce. În 2008 câştigă premiul I la concursul „Soirée de la chanson française” Split/Croaţia şi „Concours de la Chanson” din Amsterdam. Este în premieră la Filarmonica Piteşti.
Muzician, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru al unor formaţii, argentinianul Mariano Castro, stabilit în România din 2013, abordează stiluri muzicale diferite: tango, jazz, rock, muzică clasică. A absolvit Conservatorul Muzical „Melani” din Buenos Aires, unde a studiat atât chitara, cât şi pianul. După absolvire a fost profesor de pian şi chitară la aceeaşi universitate şi a condus cursuri de master despre interpretarea tangoului. A cântat împreună cu Analia Selis şi Răzvan Suma pentru anumite proiecte. A mai fost prezent la Filarmonia Piteşti în stagiunile trecute. Aranjamentele muzicale ale concertului îi aparţin.diferite stiluri mmmmmcale, cântând alături de form

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea