ANAF implementează poprirea electronică

Poprirea electronică - Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță este funcțională din data de 23.06.2017. Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă și eficientă a actelor de executare si sunt înlăturate deficiențele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligațiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puțin afectată.
Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță este realizat în baza Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora.

Poprirea electronică are în vedere debirocratizarea şi simplificarea procedurilor administrative,  precum şi modernizarea şi eficientizarea activității Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acest sistem asigură comunicarea actelor de executare emise de către organele fiscale centrale către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă, respectiv a adreselor de înființare a popririi asupra disponibilităților bănești și a deciziilor de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităților bănești.
Obiectivele implementarii acestui sistem sunt:
a) scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită;
b) reducerea costurilor de comunicare/operare pentru părţile implicate – A.N.A.F. și instituţiile de credit;
c) ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire în timp real.

*** *** ***

Contribuabilii verificati de ANAF au efectuat plăți în contul bugetului general consolidat în cuantum total de 15.765.878 lei

În perioada 22-23 iunie 2017, inspectorii antifraudă au efectuat acțiuni de control la un număr de 652 contribuabili, având ca obiectiv principal analiza modului de evidenţiere, declarare şi plată a creanţelor fiscale. Urmare acțiunilor de control, în perioada în care au fost  derulate verificările, contribuabilii supuși controlului au efectuat plăți în contul bugetului general consolidat în cuantum total de 15.765.878 lei.    
Acţiunile se circumscriu obiectivelor strategice ale A.N.A.F. care vizează creşterea conformării voluntare şi a eficienţei colectării, prin asigurarea prezenţei inspectorilor antifraudă în zone şi la contribuabili la care se manifestă un risc fiscal ridicat şi/sau o slabă conformare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea