ISU Argeș a deschis un punct de lucru în comuna Rociu

Începând cu 14 iulie, cu sprijinul Consiliului Local Rociu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a reușit operaționalizarea unui punct de lucru în satul Șerbănești din comuna Rociu. Unul dintre motivele înființării acestuia a fost acela de a veni în sprijinul comunității, prin asigurarea unor intervenții rapide și eficiente, prin scăderea semnificativă a timpului de răspuns (de la 60 minute, la 20 de minute).

Zona de sud-est a județului este deservită de Detașamentul de Pompieri Bradu, care avea de parcurs o distanță de aproximativ 58 de km până la limita de județ, ceea ce însemna un timp de răspuns de aproximativ 60 min. Punctul de Lucru este dotat cu o autospecială cu apă și spumă, tehnică și materiale de intervenție în situații de urgență, deservite de un echipaj format din 5 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Bradu, care vor executa serviciu operativ 24/7.

Din analiza situaţiei operative, în anul 2016, în localitățile deservite de acest punct de lucru (Rociu, Suseni, Negrași, Mozăceni, Slobozia și Ștefan cel Mare), au avut loc 74 de situații de urgență. De serviciile punctului de lucru vor beneficia cei peste 15 700 de locuitori din localitățile amintite, dar și persoanele care vor tranzita DJ 659 Bradu-Rociu, respectiv DJ 503 Oarja – Ștefan cel Mare. Conducerea ISU Argeș are în atenție, pe viitor, deschiderea și altor puncte de lucru în județ. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea