De patru ani se tergiversează procesul dintre Primăria Mioveni și firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu

De mai bine de patru ani se judecă la Tribunalul Comercial Argeș procesul dintre orașul Mioveni, reprezentat de primarul Ion Georgescu - ca reclamant, și firma familiei deputatului Cătălin Rădulescu, Concordia Con. Strade - ca pârât. Raportul de expertiză întârzie să apară, iar experții numiți să realizeze raportul sunt amendați de instanță, rând pe rând, cu câte 500 de lei. Următorul termen al al procesului va avea loc pe 9 septembrie.

Istoricul procesului

Cum s-a ajuns la acest litigiu? În anul 2011, Concordia Con. Strade, reprezentată legal de Corneliu Rădulescu, fratele deputatului Cătălin Rădulescu, şi-a adjudecat o licitaţie ce viza asfaltarea unor străzi din Mioveni, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 1,3 milioane lei, fără TVA. În februarie 2012, lucrarea a fost recepționată, la recepție participând printre alții atât viceprimarul Aurel Costache, cât și Corneliu Rădulescu. Toate bune și frumoase, doar că după cinci luni, o parte din artera de circulație, mai exact Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu, arăta ca după război, nicidecum  ca o lucrare nou realizată. Deși a fost înștiințată în timp rapid prin două adrese de existența deficiențelor, firma familiei deputatului Rădulescu nu a binevoit să răspundă în nici un fel, cu toate că executanta a acordat, doar în contract, un termen de garanție de 2 ani de la recepția lucrărilor efectuate, asumându-și obligația de a realiza toate lucrările de modificare și reconstrucție, în caz în care acestea vor exista. Din acest motiv la sfârșitul anului 2012, Primăria Mioveni a acționat în instanță firma Concordia Con. Strade pentru a se face dreptate.

La cinci luni de la recepția lucrării au apărut fisuri, trotuarul a căzut, iar capacele de canalizare s-au desprins din asfalt

Primarul Georgescu a cerut în instanță ca societatea Concordia Con. Strade: „să fie obligată să refacă lucrările de modernizare și îmbrăcăminte bituminoasă executate pe artera de circulație Legătura str. Părăști cu strada Dinicu Golescu din Mioveni sau, în mod alternativ, să se plătească suma de 767.298,8 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate de noi cu o altă firmă în contul său”, se arată în dosarul de la Tribunalul Specializat Argeș. Deși recepția lucrării a fost făcută în februarie 2012, la nici cinci luni distanță, în iulie 2012, „pe drumul Legătură str. Părăști cu str. Dinicu Golescu a cedat pe anumite porțiuni, în stratul de asfalt apărând fisuri, șanțuri, cu o adâncime de până la 5 cm, trotuarul a căzut fiind defectuos executat, geigerele pluviale și capacele de canalizare s-au desprins din asfalt, unele sfărâmându-se la câteva luni de la recepția lucrărilor”, se mai arată în raportul publicat de Primăria Mioveni în dosarul de la Tribunalul Specializat.

Raportul de expertiză tehnică se lasă așteptat de… trei ani

Si totuși, patru ani și jumătate au trecut de la începerea judecării dosarului, iar procesul este departe de a fi încheiat. Încă din anul 2013, judecătorul a încuviințat proba cu expertiză tehnică de specialitate, dar aceasta se lasă așteptată. Prin această expertiză tehnică s-a dorit a se stabili dacă, printre altele, s-a respectat standardul privind fundația drumului, dacă a fost respectată cantitatea de material sau calitatea materialelor utilizate. Primul expert numit, Ion Aldea, a stabilit în raportul de expertiză, realizat încă din iunie 2014, că firma Concordia Con. Strade trebuie „să restituie beneficiarului 109.580 lei plus TVA, ca urmare a faptului că nu a reparat lucrarea. La mai bine de un an și ceva de la realizarea raportului de expertiză, Tribunalul Specializat Argeș a admis obiecţiunile la expertiză formulate de pârâtă și i-au cerut expertului să completeze raportul. Doar că de atunci, raportul de expertiză nu a mai fost realizat, iar experți au fost amendați și schimbați unul câte unul. În prezent, Tribunalul Specializat Argeș face adrese peste adrese pentru un al treilea expert ca să realizeze raportul de expertiză, după ce primii doi au fost amendați cu câte 500 de lei pentru nedepunerea acelui raport. Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea