O persoană a cerut în instanță insolvența Primăriei Băiculești

La cererea creditorului, mai exact a Simonei Niculescu, Unitatea Administrativ Teritorială Băiculești ar putea să intre în insolvență. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Specializat Argeș în luna iulie a.c. și va avea primul termen miercuri, 16 august. Dacă cererea de insolvență va fi aprobată de instanță, atunci Primăria Băiculești va deveni prima primărie din Argeș care va intra în insolvență la cererea unei persoane fizice.

Două hotărâri definitive prin care Primăria Băiculești este obligată la plata unor penalități de 100 de lei/zi, respectiv 80 euro/zi

În anul 2013, Simona Niculescu, o persoană cu cetățenie franceză stabilită în județul nostru, în Băiculești, sat Valea Brazilor, a dat în judecată Primăria Băiculești pentru că nu a asigurat condițiile unui drum practicabil. Mai exact, în februarie 2013, pe timp de iarnă, întorcându-se într-o seară acasă de la cumpărături, Simona nu a mai putut urca cei șapte kilometri de la ieșirea de pe drumul județean, drumul fiind complet impracticabil. După trei zile petrecute la o pensiune din zonă, ea și soțul  au ajuns în sfârșit acasă la fiul lor cel mic, care avea patru ani și care fusese lăsat în grija unui vecin pentru cele câteva ore cât ar fi trebuit să fie ei plecați. După ce a dat în judecată Primăria Băiculești, Simona Niculescu a marcat o premieră pentru România, fiind primul cetățean care a obținut câștig de cauză în instanță obligând o administrație locală, în speță cea din Băiculești, să reabiliteze un drum comunal. Cum Simona a considerat că primăria, reprezentată de primarul Niculaie Dragnea, nu a îndeplinit hotărârea instanței a decis să demonstreze tot în instanță că dreptatea este de partea ei. Astfel, pe instanțele argeșene se găsesc zeci de dosare între administrația locală din Băiculești și Simona Niculescu. În urma acestor dosare, Simona a obținut mai multe hotărâri definitive favorabile. Astfel, Judecătoria Curtea de Argeș, pe 10 octombrie 2014, a stabilit prin hotărâre definitivă: ”Obligă pe pârâtul Consiliul Local al Comunei Băiculeşti să plătească reclamantei o penalitate în cuantum de 100 de lei pe zi de întârziere, stabilită începând cu data de 10 octombrie 2014 şi până la executarea întocmai a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu – sentinţa civilă nr. 4661/19.11.2013 pronunţată de Tribunalul Argeş – Secţia civilă în dosarul nr. 2152/109/2013. (… )Definitivă în ce priveşte obligarea pârâtului Consiliul Local al Comunei Băiculeşti să plătească reclamantei o penalitate”.
O altă hotărâre prin care Consiliul Local Băiculești este obligat la plata unor penalități către Simona Niculescu a fost dată tot la Judecătoria Curtea de Argeș în data de 24 septembrie 2015: ”Admite în parte cererea, aşa cum a fost transformată şi precizată, formulată de reclamanta Niculescu Simona Lucia împotriva pârâţilor CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI BĂICULEŞTI - prin primar Niculaie Dragnea şi PRIMĂRIA COMUNEI BĂICULEŞTI – prin primar Niculaie Dragnea. Obligă pe pârâţi să plătească reclamantei, lunar, la data de 1 a fiecărei luni, pentru luna în curs, suma de 80 euro/zi (în echivalent lei la data plăţii), până la data reabilitării drumului local din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, judeţul Argeş (obligaţie stabilită conform sentinţei civile nr. 4661/19 noiembrie 2013 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 2152/109/2013). (…) Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare”.
Nici în urma apelului ce s-a judecat la Tribunalul Argeș, Primăria Băiculești nu a avut sorți de izbândă, astfel pe 3 noiembrie 2016, prin hotărârea 3327/2016 s-a decis „Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa în sensul că obligă pe pârâţi să plătească reclamantei pentru perioada cuprinsă între 29.11.2013 - 14.10.2014 inclusiv, suma de 30 Ron/zi reprezentând contravaloare transport (dus-întors) în beneficiul acesteia. Menţine în rest sentinţa. Definitivă”.

„Datoriile UAT Băiculești către mine însumează cocheta sumă de 365.421,20 lei”

Pentru că nici în acest moment, după cum susține Simona Niculescu (foto), nu s-a realizat reabilitarea drumului, iar penalitățile pe care le-a câștigat în instanță continuă să curgă până când lucrarea va fi finalizată, femeia a decis să ceară intrarea în insolvență a Unității Administrativ Teritoriale Băiculești. Trebuie menționat că până în acest moment, conform Simonei Niculescu, Primăria Băiculești are de plată către aceasta penalități de câteva sute de mii de lei. „După ce a fost făcut calculul (de către o persoană specializată) datoriile UAT Băiculești către mine însumează cocheta sumă de 365.421,20 lei pentru a fi sfidat din 2013 obligația stabilită de către instanță de a reabilita un drum public. O sumă respectabilă”, a precizat Simona Niculescu.
Am încercat să îi luăm un punct de vedere despre acest subiect și primarului Niculaie Dragnea, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon, în pofida apelurilor noastre repetate. S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea