Activitatea parlamentarilor argeșeni în primele șapte luni. Cătălin Rădulescu este, de departe, marele „inactiv”

Am dorit să aflăm cât de implicați au fost aleșii județului în primele șapte luni de mandat, motiv pentru care le-am analizat activitatea pe baza numărului de luări de cuvânt, propuneri legislative, întrebări și interpelări, respectiv moțiuni. Dintre cei treisprezece parlamentari de Argeș, nouă deputați și patru senatori, de departe cel cu cea mai slabă activitate este deputatul suspendat din PSD, Cătălin Rădulescu. În dreptul său nu este trecut decât o singură luare de cuvânt: cea de treizeci de secunde de la depunerea jurământului. În rest, absolut nimic, deși în mandatul trecut a fost printre cei mai activi parlamentari din județ. Mai trebuie menționat că toți parlamentarii PSD și ALDE au contribuit la proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Dănuț Bica – cele mai multe propuneri legislative

Deputatul PNL Dănuț Bica are trei luări de cuvânt, 21 de propuneri legislative inițiate, 13 întrebări și interpelări și o moțiune. Deputatul ALDE Andrei Gerea are două luări de cuvânt, plus alte două în Biroul Permanent, patru propuneri legislative, o moțiune.  Deputatul USR Ionuț Moșteanu are unsprezece luări de cuvânt, nouă propuneri legislative inițiate, un proiect de hotărâre inițiat, șase întrebări și interpelări și două moțiuni. Deputatul suspendat din PSD Cătălin Rădulescu – a luat cuvântul o singură dată, la depunerea jurământului.

Nicolae Georgescu – cele mai multe declarații politice dintre parlamentarii argeșeni

Deputatul Simona Bucura Oprescu (PSD) are  19 luări de cuvânt, șase declarații politice, zece propuneri legislative, unspreze interpelări și întrebări și o moțiune. Deputatul Mircea Drăghici (PSD) – trei luări de cuvânt, plus una în Biroul Permanent,  două propuneri legislative inițiate, o singură interpelare și o moțiune. Aflat la primul său mandat de deputat, Nicolae Georgescu (PSD) s-a remarcat prin unspreze luări de cuvânt, nouă declarații politice, nouă propuneri legislative, 14 întrebări și interpelări și o moțiune. Deputatul Radu Vasilică (PSD) are șase luări de cuvânt, opt propuneri legislative inițiate, o moțiune. Nicolae Velcea (PSD), aflat la primul mandat, are șase luări de cuvânt, cinci declarații politice, zece propuneri legislative inițiate, șase întrebări și interpelări, o moțiune.

Și senatoarea Cristina Stocheci a luat cuvântul în plen doar când... a depus jurământul

Senatorul PSD Gheorghe Marin se remarcă prin șase luări de cuvânt în plen, 19 inițiative legislative și o moțiune. Senatorul Ion Popa (PNL) – trei luări de cuvânt în plen, 16 inițiative legislative și o moțiune. Aflată la primul mandat de senator, Cristina Stocheci (PSD)  a luat cuvântul în plen o singură dată -  la depunerea jurământului, dar se remarcă prin 17 inițiative legislative, o declarație politică, patru întrebări și interpelări, o moțiune. Senatorul Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, fost ministru al Cercetării, are trei luări de cuvânt în plen, două inițiative legislative, o declarație politică și o moțiune. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea