A fost semnat contractul pentru a doua fază din managementul deşeurilor!

# Încă există anomalii în procesul de colectare şi procesare a deşeurilor din judeţ. Consiliul Judeţean Argeş, reprezentat prin vicepreşedintele Florin Tecău, şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, reprezentat de ministrul Lazlo Borbely au semnat contractul de finanţare a celei de-a doua faze a proiectului „Managementul integrat al deşeurilor solide în judeţul Argeş”, în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU - Axa Prioritară 2 - Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi siturilor contaminate istoric. La semnarea contractului a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.
În această etapă va fi închis depozitul de la Curtea de Argeş şi va fi realizată acolo o staţiei de transfer. La Costeşti va fi desfiinţat depozitul, urmând să fie realizată de asemenea o staţie de transfer. Tot în această etapă va fi realizată şi cea de a doua celulă de la Depozitului Ecologic Regional Albota.
Urmează, tot în cadrul acestei etape, lucrările pentru crearea infrastructurii necesare pentru precolectare şi colectare a deşeurilor în zona de implementare a proiectului - localităţile aferente etapei a II-a (Ciofrângeni, Poienarii de Argeş, Valea Danului, Valea Iaşului, Domneşti, Aninoasa, Brăduleţ, Corbi, Muşăteşti, Nucşoara, Pietroşani, Vlădeşti, Bârla, Buzoieşti, Căldăraru, Hârseşti, Izvoru, Lunca Corbului, Miroşi, Mozăceni, Negraşi, Popeşti, Râca, Recea, Rociu, Slobozia, Stolnici, Suseni, Ştefan cel Mare, Teiu, Ungheni).
Durata de implementare este de 48 de luni de la semnarea contractului de finanţare, iar valoarea totală a proiectului este de 83.289.983 lei fără TVA.
Este cu totul interesant cum va fi optimizat acest proiect de mare anvergură, dacă ţinem cont de anomaliile existente în momentul de faţă. Spre exemplu, deşeurile din comuna Arefu sunt transportate zilnic la aproximativ 100 de kilometri (200 km. dus-întors) până la groapa de gunoi din Albota. Procedură care creşte generos costurile de procesare, dar şi gradul de poluare. Ori, tocmai asta nu doreşte legislaţia U.E. la a cărei uşă am bătut acum câţiva ani şi noi şi, poate din greşeală, ni s-a şi deschis…
Laurenţiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea