Biblioteca Județeană Argeș: perle și pălării. Moda în perioada interbelică

Expoziție de articole și imagini din revistele Oglinda Lumii (1924), Ilustrațiunea română (1929), L' Illustration (1919, 1929), Realitatea ilustrată (1929, 1930) și Trup și suflet (1938).
Mantouri de blană cu guler de vulpe, taioare din stofă englezească cu guler de catifea, rochii de seară pentru cazinouri, pantofi cu toc din piele cu baretă, pălării cloche, umbrele, șaluri - în perioada interbelică, hainele constituiau un etalon al bogăției și al modernității. Tonul modei era dat de la Paris.
Secția de Presă și Legislație, din cadrul Bibliotecii Județene Argeș, deține o impresionantă colecție de reviste, din perioada interbelică, ce reflectă o adevărată radiografie a acelor timpuri, în materie de viață socială și mondenă.
Perle și pălării. Moda în perioada interbelică este titlul expoziției de articole și imagini, din revistele Oglinda Lumii (1924), Ilustrațiunea română (1929), L' Illustration (1919, 1929), Realitatea ilustrată (1929, 1930) și Trup și suflet (1938), realizate de Secția de Presă și Legislație, la etajul II, în holul central. 
Expoziția o prezintă, în prim-plan, pe Regina Maria, cea care după mai multe vizite făcute la Paris, după anii '20, prilej cu care a venit în contact cu moda pariziană,  devenită clientă fidelă a celebrelor Case de Moda din Paris.
Revista L' Illustration, editată în limba franceză, ce apărea în Franța, în coloniile franceze și România, cuprinde, în paginile sale lucioase, o serie de reclame atrăgătoare la magazinele de blănuri, parfumuri, bijuterii și produse cosmetice, branduri cunoscute și în zilele noastre.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 – 30 septembrie 2017. I.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea