Primarul din Valea Iașului, pârât la DNA de propriul viceprimar!

# Acuzații grave puse pe hârtie: luare de mită, fals și uz de fals – sunt numai unele dintre acestea!
S-a întâmplat în urmă cu câțiva ani. Mai exact, așa cum rezultă din înscrisurile DNA – Serviciul Teritorial Pitești, cercetarea penală a început în 2010, formându-se, astfel, Dosarul penal nr. 67/P/2010. Primarul comunei Valea Iașului, Nicolae Barbu, a fost cercetat, în acest dosar, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, fals intelectual și uz de fals. Acuzații grave, care, dacă s-ar fi dovedit fondate, s-ar fi lăsat cu ani grei de închisoare.

Denunț plecat de la viceprimarul în funcție al comunei, Marian Olărescu.

Plângerea la DNA a fost făcută, așa cum a aflat, ulterior, edilul șef al localității, de propriul viceprimar. Marian Olărescu făcea, la nivelul anului 2010, echipă cu Nicolae Barbu la nivel de vârf al administrației publice locale. Doar că viceprimarul nu este primar, nu se bucură de atenția publicului decât într-un plan secundar. Așa că, mânat de sentimente aproape umane, sperând, probabil, din tot sufletul să ocupe locul ce ar fi putut rămâne liber, vicele Olărescu s-a apucat de scris și nu oriunde, ci tocmai în Găvana, acolo unde este sediul teritorial al Direcției Naționale Anticorupție. Se pare că nu a făcut singur frumosul demers, ci alături de alți câțiva cetățeni ”de bine” ai comunei...
Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: La nivelul anilor 2009-2010, viceprimarul de atunci al comunei, Marian Olărescu, mi-a făcut, după cum v-am arătat, o reclamație la DNA. Reclamația viza câteva capete de acuzare grave, precum: luare de mită, fals intelectual, uz de fals etc. Discuțiile, în principal, s-au purtat în jurul islazului comunal diun satul Valea Uleiului, vis-a-vis de solicitarea unor firme de a cumpăra porțiuni din acest islaz. Vreau să vă spun că, dacă nu ar fi fost astfel de acuzații, două firme, Fuchs și Karcher, ar fi fost, astăzi, pe teritoriul comunei Valea Iașului, cu tot ceea ce ar fi adus ele: angajați, infrastructură, impozite vărsate la bugetul local.  Și mai rămâneau și 10 hectare din cele 20 existente, pentru a putea pășuna animalele.  Fuchs a solicitat, prin anul 2007, o suprafață de minim 3 hectare, iar Karcher minim 4 hectare. După aceea s-a vândut, către Internațional Lazăr Company două hectare, concesionate alte două, în total patru, și pentru Dr. Oetker 14 hectare. A durat șapte ani de zile în care am fost sub lupă, sub studiu. Asta este, însă. Ești primar, te poți aștepta oricând la așa ceva.

Primarul Barbu a ”beneficiat” de înregistrări audio pentru a i se dovedi vinovăția. În zadar...

După câțiva ani de cercetare, procurorii anticorupție s-au convins că au mers pe o pistă care nu ducea nicăieri. Nicolae Barbu nu lua șpagă, nu fraterniza cu infractorii, nu beneficia de foloase necuvenite. Pentru a se convinge de toate acestea, specialiștii DNA au recunoscut că au apelat inclusiv la mijloace de supraveghere tehnică (ascultare de telefoane, înregistrări ambientale, urmărire etc: ”De asemenea, în temeiul disp. Art. 145 C.pr.pen., vă comunicăm faptul că în cursul urmăririi penale efectuate în dosarul penal nr. 67/P/2010 al acestui serviciu, au fost autorizate de către instanța de judecată competentă... măsuri de supraveghere tehnică prevăzute la art. 91/1, 91/4 și 91/5 din C.pr.pen. din 1968.”
Nicolae Barbu, primar, Valea Iașului: Culmea, cei care m-au reclamat erau convinși că era o treabă bună să se facă investițiile de care v-am vorbit pe teritoriul comunei Valea Iașului, inclusiv prin vânzarea acelor suprafețe de teren, doar că doreau să nu le vândă Barbu, din postura de primar, ci să le vândă ei, după ce vor ajunge, cumva, la primărie.
După ce s-au convins că au fost conduși pe o pistă greșită, negăsind niciun pas făcut strâmb de către edilul șef din Valea Iașului, procurorii DNA au decis, în data de 18 august a.c., clasarea cauzei.
A.S.

Click AICI pentru a vizualiza documentul de la DNA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea