Zâmbete şi multe emoţii - începerea noului an şcolar la Lexford Castel

A sunat din nou clopoţelul! Zâmbete multe, reîntâlnire cu colegii de clasă, bucurie și entuziasm - așa a debutat noul an școlar la Lexford Castel. Lexford Castel este o unitate de învățământ privată din Piteşti, acreditată, care oferă servicii de înaltă clasă pentru copii, începând cu cei de grădiniţă, de la grupa mini,  și continuând cu cei din învățământul primar.
Pe 11 septembrie, părinți și copii, împreună cu cadrele didactice, au pășit în sălile de clasă amenajate cu grijă și cu multă dăruire. Atât copiii de doi ani, cât şi cei aflaţi în clasa a IV au venit la şcoală cu zâmbetul pe buze şi s-au reîntâlnit sau, după caz, au luat contact pentru prima dată cu învăţătorii lor preferaţi. O sută  de copii de la Lexford Castel şi-au reluat locurile în bănci în noul an şcolar 2017-2018.

14 cadre didactice pentru 100 de elevi

”Lexford Castel este grădiniţă şi şcoală primară. La grădiniţă avem grupa mini, de la 2 la 3 ani, grupa mică, 3-4 ani, grupa mijlocie , 4-5 ani, şi grupa mare, 5-6 ani. Pe nivelul primar avem clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a şi clasa a IV-a. Avem, per total, 14 cadre didactice şi în jur de 100 de copii”, ne-a precizat directoarea Elena Purcărea.
Grădinița funcționează de aproximativ 12 ani și a crescut constant,  grație rezultatelor foarte bune obținute de copii la terminarea acestei etape. Din anul 2012, la Lexford Castel există şi învăţământ primar, iar rezultatele elevilor sunt unele excelente. Anul trecut, a absolvit cursurile primare și prima generație de elevi la această şcoală. De la Lexford Castel au plecat mai departe copii care au ajuns olimpici la diferite materii sau chiar sportivi de performanță, al căror talent le-a fost descoperit de profesorii unităţii şcolare.
Directorul unității de învățământ consideră că principalele avantaje pe care le au copiii care frecventează Lexford Castel sunt atenția deosebită de care se bucură cei mici din partea cadrelor didactice. Cum numărul de elevi în clasă este mai mic decât la o şcoală publică, şi informațiile sunt oferite mai detaliat fiecărui elev, existând o foarte bună interactivitate între elev și profesor. Fiecare copil este verificat zilnic, iar spațiul în care se desfășoară activitatea școlară este unul extrem de generos, cu săli de clasă luminoase și primitoare, cu sală de sport, cu locuri de joacă și recreere, într-o zonă lipsită de zgomotul străzilor supraaglomerate și plină de verdeață.  La nivelul școlii se desfășoară cursuri de dans, de pictură, sport, muzică, activități de dezvoltare personală, limbi străine, tenis, șah, științe, de comunicare etc.

Cătălin Gherzan, manager Lexford Castel: ”Va fi un an deosebit!”

Managerul general de la Grădiniţa Lexford Castel Piteşti, Cătălin Gherzan, ne-a precizat: ”Fiecare început de an este emoţionant. Aşteptări avem. Anul va fi, cu siguranţă, unul deosebit, ţinând cont de pregătirile pe care le-am făcut şi modul în care ne-am organizat în acest sens. Şcoala Lexford Castel este singura şcoală primară din Piteşti care are o vechime de cinci ani în sistem. De asemenea, grădiniţa are aproape 12 ani de activitate. Suntem performanţi, lucru pe care îl constatăm din ceea ce ne spun părinţii, dar și după rezultatele obținute. Va fi un an bun şi ne dorim ca la fel să fie şi toţi ceilalţi”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea