Primăria Albeștii de Muscel l-a dat în judecată pe fostul primar, Ion Năftănăilă

# Actualul primar, deși e reclamant în dosar, îi ia apărarea fostului edil
Continuă necazurile pentru fostul primar de la Albeștii de Muscel. După ce, la sfârşitul lunii aprilie 2015, Ion Năftănăilă  a fost înștiințat că a pierdut fotoliul de edil al comunei, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru deturnare de fonduri europene, în aprilie 2017 acesta a fost dat în judecată de Primăria Albeștii de Muscel prin actualul primar, Cătălin Manta.

„Nu poți imputa unui om un proiect pentru care nu a avut finanțare în anul 2015, dar care a fost finalizat până la urmă în 2016”

Unitatea administrativ teritorială a comunei Albeștii de Muscel cere, în instanță, recuperarea unui prejudiciu ce a fost constatat de Curtea de Conturi a României în urma unui control. În perioada în care Ion Năftănăilă era prim gospodarul comunei, Curtea de Conturi a descoperit o serie de nereguli la unele construcții desfășurate în comună. „Curtea de Conturi a constatat că ar fi fost ilegal acordate sume de bani pentru unele lucrări. Ei consideră că nu a existat proiect tehnic și studiu de fezabilitate pentru unele construcții ce au avut loc în comună. Ne-am conformat deciziei Curții de Conturi și am cerut în instanță recuperarea așa zisului prejudiciu de la Ion Năftănăilă. Au fost recuperați o parte din bani de la diferiți terți. Mai sunt de recuperat circa 300 de mii de lei”, a explicat edilul Cătălin Manta pentru Atitudine în Argeș. De asemenea, actualul primar îi ia apărarea fostului edil, pe această speță: „Nu poți imputa unui om un proiect pentru care nu a avut finanțare în anul 2015, dar care a fost finalizat până la urmă în 2016. Curtea de Conturi consideră că proiectul ar fi fost întocmit ilegal. Eu mi-am făcut doar datoria de edil, de a ataca în instanță și a recupera așa zisul prejudiciu”, a mai adăugat Cătălin Manta.

Ion Năftănăilă - condamnat pentru deturnare de fonduri

Reamintim că, la sfârșitul anului 2014, Ion Năftănăilă  a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru deturnare de fonduri europene. Dosarul său a fost instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind trimis în judecată sub acuzaţiile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave; schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată şi conflict de interese.
Ion Năftănăilă a fost obligat ca împreună cu partea responsabilă civilmente, Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, la plata sumei de 202.851,70 lei către partea civilă Ministerul Agriculturii - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea