Banul public, batjocura autorităţilor locale

# S.C. Dragon Oil Star SRL vinde ADP-ului Piteşti combustibil la suprapreţ.Nu cu mult timp în urmă, firma S.C. Dragon Oil Star SRL a semnat un contract cu ADP Piteşti în valoare de 4.245.600 RON fără TVA. Acest contract presupune furnizarea de benzină şi motorină de către firma S.C. Dragon Oil Star SRL către ADP Piteşti, mai exact 20.000 litri de benzină premium fără plumb, prin bonuri valorice şi motorină euro diesel 650 tone vrac cu transportul furnizorului, în tranşe a câte 17,6 tone, ceea ce înseamnă 37 de transporturi. Toate lucrurile până aici, la prima vedere par fără nici o problemă, însă la un calcul destul de simplu reiese că firma S.C. Dragon Oil Star SRL furnizează combustibil auto către ADP Piteşti la un preţ exagerat de mare, fiind o diferenţă, din toată valoarea contractului de peste 11 miliarde, această diferenţă reprezintă suma ce depăşeşte preţul de pe piaţă al benzinei şi motorinei.

Culmea ironiei

Criteriul de atribuire a licitaţiei a fost preţul cel mai scăzut din numărul de oferte primite.  Bineînţeles, a fost o singură ofertă şi aceea fiind a firmei Dragon Oil Star.
La un calcul făcut cu preţul de la celelalte benzinării reiese o sumă de 4.138.000lei Ron cu TVA inclus, dar valoarea totală a contractului semnat între ADP piteşti şi S.C. Dragon Oil Star SRL este de 5.264.544.
Din toate acestea reiese că Dragon Oil Star încasează, peste preţul real al combustibilului, o sumă de peste 11 miliarde lei vechi.
Aşa cum am precizat, firma asigură şi transportul motorinei la sediul ADP, secţia reparare străzi din Ştefăneşti Valea Mare, ce presupune 37 de transporturi cu o distanţă de de aproximativ 20 km pe transport.
Acesta mai asigură şi bonurile valorice de benzină, însă toate acestea nu cred că ar costa peste 11 miliarde.

Un răspuns care ne-a lăsat fără cuvinte.

Am cerut şi puctul de vedere al domnului director al ADP – ului Piteşti, Doru Iliescu, având două discuţii telefonice cu dânsul. La prima discuţie domnul Iliescu (foto) nu avea cunoştinţă de cauză, susţinând că nu se poate aşa ceva căci este o sumă foarte mare, cerându-ne să-l sunăm mai târziu pentru a se documenta. În a doua discuţie, răspunsul domnului director Doru Iliescu, trebuie să recunoaştem, dar ne-a lăsat fără cuvinte : ,,Nu îmi face absolut nicio plăcere acest preţ, întotdeauna ne-am luptat pentru preţurile cele mai mici, este cât se poate de neplăcut, dar acesta presupune legislaţia fiind o consecinţă a aplicării acesteia. Am fost monitorizaţi de ANRMAP prin finanţele publice de la noi de la judeţ, de la întocmirea caietului de sarcini până la încheierea contractului. Noi suntem obligaţi în această situaţie să le transmitem toate documentele inclusiv contractul care a fost publicat şi pe SEAP. Nu îmi place, dar nu putem ocoli faimoasele legi.”

Licitaţie pe SEAP cu un singur participant. Dubios, monşer…

Sub aura de legalitate a licitaţiei publicate pe SEAP se ascund, exact ca în reclamele de produse pentru curăţat veceul,  monstruleţi hidoşi. Pentru că este cel puţin dubios ca la o astfel de licitaţie, de peste un milion de euro, să se prezinte o singură firmă. Nici măcar în momentele în care economia românească duduia sănătos nu s-a mai pomenit aşa ceva, să te roage cineva cu bani iar tu să îi refuzi. Dar acum când, în disperare de cauză, se sublicitează numai pentru a mai câştiga un contract, fie şi numai pentru menţinerea unei cifre de afaceri decente. Dubios. Nu însă şi la ADP Piteşti, unde zânele sunt numai bune şi veghează asupra corectei cheltuiri a banului public…
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea