Pe 16 octombrie, începe recursul interlopilor care au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș

# Săptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești a menținut măsura arestării preventive lui Constantin Dincuţă și a controlului judiciar faţă de Mucenic Curpaș
În 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către doi interlopi. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache (foto) şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş. Cei doi interlopi, aflați în stare de de ebrietate, treceau pe lângă  parcarea de la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, acolo unde erau și două mașini de poliție în misiune. Cosmin Dincuță l-a recunoscut pe subcomisarul Iordache s-a apropiat de acesta și a început să îl lovească exclamând printre altele: „Na, Iordache, mi-ai făcut dosare penale? Ce, ești de la gardă? Îți dau eu gardă”.

În primă instanță, cei doi inculpați au fost condamnați la închisoare cu executare

La sfârșitul lunii iunie, Judecătoria Râmnicu Vâlcea, unde dosarul a fost strămutat la solicitarea unuia dintre inculpați, a dat verdictul în procesul interlopilor care au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș. Constantin Dincuță și Mucenic Curpaș au fost condamnați la închisoare cu executare și trebuie să plătească despăgubiri de aproape o jumătate de miliard de lei vechi celor două victime. Sentința nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel de cei doi inculpați. Pe 16 octombrie la Curtea de Apel Pitești va avea loc primul termen al apelului. Dar până atunci, aceeași instanță a hotărât, pe 18 septembrie, menținerea măsurii arestării preventive față de Constantin Dincuţă și a controlului judiciar faţă de Mucenic Curpaș. Reamintim că în primă instanță, Constantin Dincuță a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, pedeapsă la care se vor mai adăuga 1.197 zile închisoare dintr-un rest de pedeapsă neexecutat pentru o altă condamnare din 2015. În ceea ce îl privește pe Mucenic Curpaș, acesta a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare. Instanța l-a obligat pe Constantin Dincuță la plata a 17.500 lei despăgubiri către Laurențiu Iordache și 30.500 lei către Cornel Oprescu. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea