Constructorii din Argeș respiră greu. Nu chiar toți...

# Boby Marinescu - bani de țigări, Nicolae Ivănescu - pierdere, Pavel Zamfir și Constantin Pănescu - super profituri!
Așa cum am mai scris, de ani buni, firmele importante de construcții din Argeș apar în înregistrările Fiscului cu cifre de afaceri și profituri cel puțin ciudate. Sute de miliarde de lei vechi umflă conturile drumarilor locali. Conturile se îmbolnăvesc subit de rahitism atunci când vine vorba de profit, care arată mai rău ca un om după o boală grea. În procente, profitul net se zbate, uneori, sub limita unui neverosimil 1% din cifra de afaceri, ceea ce poate să denote faptul că acești constructori sunt, de fapt, buni samariteni, oameni deciși mai mult să ajute decât să câștige. Mai mult, deși toți umblă în Jeep-uri impozante, se afișează într-un lux orbitor, nu au deloc profit pe firmă sau, mai rău, înregistrează pierderi. Păi Jeep-ul, cu ce se alimentează, fraților, cu pierderi?... Probabil că da, pentru că se poate!A.S.

Boby Marinescu, Star Trading: profit de 0,43% din cifra de afaceri

Star Trading Impex, firma lui Boby Marinescu, profit de 107.000 lei la o cifră de afaceri, în 2016, de peste 24,5 milioane lei! Culmea, nici firma mică a afaceristului, Drumarg Muntenia, nu a mai făcut cine știe ce profit. Ah, ce vremuri au fost...În anul 2014, firma mică a lui Marinescu înregistra un profit net de 1.177.674 lei, o sumă astronomică (aproape 12 miliarde lei vechi!!!) dacă ne raportăm la faptul că avea un singur salariat. Și mai incitant - chiar intrigant – este faptul că profitul respectiv era obținut dintr-o cifră de afaceri netă de 2.201.488 lei. Așadar,  jumătate din cifra de afaceri a firmei s-a transformat, în 2014, în profit, lucru greu de realizat oriunde în lume. Cu excepția României, firește...
În același an, cu un număr mediu de 163 de salariați, S.C. Star Trading Impex S.R.L. reușea o cifră de afaceri cu totul impresionantă: 58.314.264 lei, adică peste 583 miliarde lei vechi. Bani, nu glumă, rulați de cunoscuta firmă de construcții. În partea de jos a situației însă, aproape neobservat, din cauza numărului mic de cifre, profitul: 256.119 lei.
Ca să revenim la 2016, aproape că ne izbește plânsul. Săracul domn Boby a produs, net, cât un amărât de sereleu! Dacă merge tot așa, o să schimbe calul alb în care rulează, cu motor de 3000 și peste 200 de cai, cu o vacă din ferma proprie de la Vlășcuța!...

Comesad Drumuri, parte a Comesad Grup, a reușit un profit net, în 2016, de 754.194 lei

Comesad Drumuri, parte a Comesad Grup, a reușit un profit net, în 2016, de 754.194 lei, la o cifră de afaceri netă de 30,5 milioane lei. Firma este deținută de Marin Meculescu și cei doi frați, patroni ai Grupului Comesad, Virgil și Sorin Dumitru. Cei trei manageri ar trebui, desigur, să îl invite pe colegul lor de mai sus, Marinescu, la un curs de făcut profit. Pentru că, la o cifră de afaceri doar puțin mai mare, profitul declarat a fost de șapte ori mai mult. Sau, dacă ne gândim mai bine, domnu` Boby ar trebui să țină, tuturor oamenilor de afaceri argeșeni, un curs despre cum... să nu faci profit!!!

Genral Trust, firma controversatului Cătălin Spătaru, a înregistrat, în 2016, un profit net de 1.205.926 lei, la o cifră de afaceri de 43,88 milioane lei. Eh, s-au dus vremurile când, cu numai câțiva ani în urmă, firma lui Spătaru, la o cifră de afaceri netă de peste 69 milioane de lei noi, ”făcea” un profit net de numai 356.291... Însă ultimele cifre sunt din 2011, când se puteau face mai multe, Strehaia era o comună mai mare și mai potentă.  Mult mai potentă...

Valah Construct Grup, firma omului de afaceri Cătălin Nicolau, este, în continuare, pe profit. Unul considerat însă, la înființarea companiei, ca fiind, probabil, de neatins... prin micimea lui. În 2016, profitul net al Valah s-a rezumat la un neverosimil 152.000 lei, la o cifră de afaceri netă de circa 10 milioane lei. Dacă ne uităm, însă, fix în curtea marelui om de afaceri Boby Marinescu, observăm că Nicolau l-a ”bătut” la banii cu care a plecat acasă, deși firma sa este mult mai mică și înființată recent. La fel ca în Dallas, nici Boby nu mai e ce a fost odată...

DB Proiect AG S.R.L., firmă controlată, prin interpuși, de Nicolae Ivănescu, a înfrânt, și ea, înregistrând, la finele anului 2016, o pierdere netă de 504.000 lei. Ivănescu a reușit, în 2017, mai multe recorduri pe firma sus pomenită, fiind, într-un dosar la Tribunalul Comercial, debitor, creditor și contestator în același timp. Aproape unic, nu? De asemenea, printre salariații creditori ai firmei se numără nevasta, nora și fiul lui ”Nenea”. Iac-așa! ”Nenea” umblă, cu pierdere cu tot, în două Jeep-uri mari și negre. Culoarea, probabil, ca să marcheze decesul profiturilor... în acte!

Coniz Romarg, una din cele mai stabile societăți de pe piața construcțiilor, nu oferă surprize, raportat la anul 2016, din punct de vedere al cifrei de afaceri sau profitului. Așadar, cifra de afaceri netă a firmei patronate de omul de afaceri Gheorghe Griguță  a fost, anul trecut, de peste 68 milioane lei, profitul net ridicându-se, și el, la suma de 763.000 lei.

Selca S.A., firmă pe care o administrează soții Adriana și Pavel Zamfir, după despărțirea de Constantin Pănescu, merge, așa cum arată cifrele... beton!!! Cifra de afaceri netă a societății a fost, în 2016, de 21,3 milioane lei, iar profitul s-a ridicat la cifra astronomică de peste 3,5 milioane lei. Adică peste 35 miliarde de lei vechi.

Nici Metabet-ul lui Constantin Pănescu nu s-a lăsat mai prejos, înregistrând 82 milioane de lei rulaj net, iar profitul ridicându-se, anul trecut, la 11,38 milioane lei noi.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea