Argeșul - singurul județ din țară în care elevii de nota 10 au fost premiați într-o instituție privată

# În atenția Ministerului Educației Naționale! # Totul s-a petrecut cu larga aprobare și participare a președintelui CJ Argeș, Dan Manu, care a și oferit diplome de merit elevilor cu această ocazie
Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, în acest an au fost acordate sume în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017. Așa se face că la începutul lunii septembrie au fost premiați, în fiecare județ, toți elevii merituoși.

După o analiză făcută de redactorii ziarului „Atitudine în Argeș”, a reieșit că toate festivităților de premiere a elevilor de nota 10 s-au desfășurat, la nivel național, în săli din Inspectorate Școlare Județene, la primării, Prefectură, în Consiliul Județean  sau chiar în Palatul Copiilor, cum a fost cazul în Constanța. Fie că a fost vorba de Satu Mare, Vaslui, Timis, Sibiu, Olt etc., doar în Argeș nu a fost respectat acest standard. Așa se face că județul nostru a fost singurul din România unde excelența a fost premiată, cu bani de la Guvern, într-o instituție privată (!!!), mai exact la Universitatea particulară „Constantin Brâncoveanu”.

La Constanța - ședința cu directorii a coincis cu premierea elevilor, doar că a fost aleasă ca locație Palatul Copiilor

După cum știți, la începutul lunii septembrie, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a găzduit întâlnirea de lucru a Inspectoratului Școlar Județean Argeș cu directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat și particulare din  Argeș, ocazie cu care a avut loc și premierea celor mai buni elevi argeșeni de la examenele naţionale din acest an. De ce a avut loc premierea excelenței într-o instituție privată? În edițiile trecute ale ziarului nostru, legat de acest subiect, vă prezentam declarația inspectorului școlar general, Dumitru Tudosoiu, care ne-a precizat că el a ales locația pentru aceste evenimente pe motiv că... oferă un număr mare de locuri și o sală modernă, mai ales că evenimentul a coincis și cu întâlnirea ISJ Argeș cu directorii unităților de învățământ din județ. Totuși, trebuie menționat că și în Constanța acest eveniment a coincis cu premierea elevilor de nota 10, doar că acolo a fost aleasă ca locație, tot o instituție publică, respectiv Palatul Copiilor.  Nu a fost și cazul Argeșului, care deși avea ca variante o multitudine de instituții publice, printre care și Universitatea din Piteşti - instituţie de învăţământ superior de stat, unde se puteau desfășura aceste evenimente în condiții la fel de bune, autoritățile au ales să cheltuie bani pentru promovarea unei instituțiii private în loc de a promova pe cele publice. Așa se face că, din neatenție sau poate dintr-un motiv bine stabilit, Argeșul a fost singurul județ din țară care a premiat, din banii guvernului, copiii de nota 10 într-o unitate privată. Totul s-a petrecut cu larga aprobare și participare a președintelui CJ Argeș, Dan Manu, care a și oferit diplome de merit elevilor cu acest prilej.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea