La Dârmănești, asistații social au fost reduși, în ultimii ani, cu 90%

# Apropierea de Uzinele Dacia și o administrație locală eficientă își spun cuvântul
Edilul din comuna Dârmănești, Emilian Ciolan (foto), are cu ce se mândri! În ultimii ani, eforturile administrative depuse, facilitățile oferite investitorilor și, e drept, apropierea de Uzinele Dacia au dus la o scădere drastică  a celor înscriși la ajutorul social. Și ”drastic” nu este un cuvânt forțat, dacă ținem cont de faptul că aceștia au scăzut de la aproximativ 300, în urmă cu câțiva ani, la aproximativ 30, în prezent. Câteva sute de locuri de muncă, nou create, au dus la o absorbție masivă a celor ce își doreau serviciu. Practic, în momentul de față, numai cine nu vrea să muncească, la Dârmănești, se mai bazează pe ajutoarele sociale.
Emilian Ciolan, primar, Dârmănești: ”Așa este, din fericire am atras, atât prin politici fiscale cât și prin avantajele geografice, numeroși investitori. Și trendul favorabil continuă, pentru că mai avem în plan câteva astfel de obiective. Mai exact, pe un teren din Valea Nandri se va ridica, cât de curând, o fabrică de componente pentru uzinele electrocasnice de la Găești, iar fabricile deja existente, Sealynx și MPO se extind, fiind, deja, în campanie de angajări. Toate sunt întreprinderi serioase, unde localnicii își pot găsi un loc de muncă stabil și destul de bine plătit.”
Problema rezolvată a locurilor de muncă din localitate a început să se răsfrângă, pozitiv, și în partea de infrastructură. Sumele încasate la bugetul local fiind mai mari, alimentarea cu utilități și asfaltarea de drumuri urmează, și ele, trendul ascendent.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea