Alba-neagra, la fisc, cu executarea silită a fostului primar din Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă

Fostul primar al comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, trăiește, încă, periculos. După ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce și-a pierdut mandatul de primar, unitatea pe care a condus-o tocmai l-a dat în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu constatat la un control al Curții de Conturi. Iar Finanțele i-au scos, la executare silită, Hyundai-ul de teren, însă, cu două zile înainte de data stabilită pentru licitație, tot Finanțele au amânat-o. Iată, cronologic, furcile caudine prin care a reușit să se strecoare, până acum cu bine, simpaticul fost edil șef.

Anul 2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în dosarul de corupţie al primarului de la Albeştii de Muscel, Ionel Năftănăilă. Pe 4 august 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti, au dispus trimiterea în judecată a primarului de la Albeştii de Muscel, pentru următoarele infracţiuni: folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave; schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată; şi conflict de interese. Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, după rejudecare, a fost atacată, din nou la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către procurorii DNA ai Serviciului Teritorial Piteşti, care, după două amânări, s-a pronunţat definitiv, pe 28 noiembrie 2014, menţinând ce a stabilit Curtea de Apel Piteşti, adică trei ani de puşcărie, cu suspendare, şi cinci ani interzicerea: dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege; şi dreptul de a ocupa o funcţie, de a exercita profesia sau meseria de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Anul 2015

La sfârşitul lunii aprilie 2015, fostul primar al comunei Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă, pierde fotoliul de edil, ca urmare a condamnării la închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene. Prefectul de Argeş de atunci, Mihail Oprescu, a emis un ordin de încetare a mandatului,

Anul 2016

Curtea de Conturi efectuează la Primăria Albeștii de Muscel un control. În perioada în care Ion Năftănăilă era prim gospodarul comunei, Curtea de Conturi a descoperit o serie de nereguli la unele construcții desfășurate în comună. „Curtea de Conturi a constatat că ar fi fost ilegal acordate sume de bani pentru unele lucrări. Ei consideră că nu a existat proiect tehnic și studiu de fezabilitate pentru unele construcții ce au avut loc în comună. Ne-am conformat deciziei Curții de Conturi și am cerut în instanță recuperarea așa zisului prejudiciu de la Ion Năftănăilă. Au fost recuperați o parte din bani de la diferiți terți. Mai sunt de recuperat circa 300 de mii de lei”, a explicat edilul Cătălin Manta pentru Atitudine în Argeș.

Anul 2017

În aprilie 2017, Ion Năftănăilă  a fost dat în judecată de Primăria Albeștii de Muscel prin actualul primar, Cătălin Manta. Unitatea administrativ teritorială a comunei Albeștii de Muscel cere, în instanță, recuperarea  prejudiciului constatat de Curtea de Conturi a României.
La 1 septembrie, ANAF anunță organizarea unei licitații publice pentru vânzarea autoturismului Hyundai Santa Fe, proprietatea lui Năftănăilă. Licitația urmează a se ține pe 28 septembrie.
La 2 septembrie, un eveniment fericit rupe șirul belelelor: Ion Năftănăilă este socru mare. Fiica sa, frumoasa cântăreață Sandra N s-a căsătorit.
La 26 septembrie, ANAF anunță amânarea licitației care era programată pe 28, urmând a se comunica, ulterior, data acesteia.
Hotărât lucru, fostul primar din Albeștii de Muscel nu are timp să se plictisească.
(L.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea