Frații Ilie și Cornel Penescu, trimiși în judecată pentru delapidare

Nici nu a apucat să iasă Cornel Penescu de la Penitenciarul Jilava, unde execută în regim deschis ultima parte a pedepsei de șapte ani de închisoare pentru dare de mită, că deja a fost trimis în judecată pentru altă faptă. De această dată, fostul patron al FC Argeș  a fost trimis în judecată pentru delapidare alături de fratele său, Ilie Penescu, de fostul director economic al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, dar și de Lucia Weiss, director economic la firma PIC S.A. Aceștia sunt acuzați că au delapidat fondurile PIC, societate condusă de Ilie și Cornel Penescu. Parte civilă în dosar s-a constituit Agenția Națională de Administrare Fiscală – prin Direcția Generală Juridică București, dar și lichidatorul judiciar al S.C. PIC SA, Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Servisec Ipurl.

Procesul a început cu o amânare

Săptămâna trecută s-a judecat la Tribunalul Argeș, în cameră preliminară, un prim termen al procesului. „Amână judecarea cauzei. Reia procedura de citare cu partea civilă Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Services IPURL lichidator al judiciar al S.C. PIC S.A.”, se arată în soluția dată de instanța argeșeană. Următorul termen al procesului este pe 31 octombrie.
Reamintim că la începutul lunii ianuarie 2016, Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa definitivă în dosarul „Fotbal Club 2005“. Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Odată cu el, s-au dus la închisoare un fost director adjunct din cadrul ANAF Argeş şi mai mulţi funcţionari ai aceleiaşi instituţii, dar şi fostul director economic al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca. Penescu era acuzat că, prin intermediul lui Gheorghiţă Pieca, le-a dat mită mai multor funcţionari de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş pentru a-i favoriza firmele. În același dosar, a fost trimisă în judecată și fosta directoare economică de la firma PIC, Lucia Weiss, dar aceasta a fost achitată de magistrați. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea