Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș a acordat amenzi în septembrie de peste 90.000 de lei

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Basarab I” Argeş este una dintre puținele instituții din județ care organizează periodic conferințe de presă în care își expune activitățile întreprinse. Săptămâna trecută, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a prezentat activitățile întreprinse în luna septembrie a.c.
Cu acest prilej, inspector șef colonel dr. Gheorghe Lupescu a făcut referiri și la prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în perioada analizată, au fost constatate independent 18 fapte de natură penală fiind depistaţi 13 făptuitori. În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 7 infracţiuni şi au fost depistaţi 10 autori. În septembrie au fost aplicate 284 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de 92.450 lei, dintre care 18 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 lei la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Totodată personalul inspectoratului a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere  a faptelor antisociale la 58 de acţiuni de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ după cum urmează: 9 acţiuni în arene sportive, 46 acţiuni în instituţiile de învăţământ şi 3 acţiuni în zona montană la complexuri turistice sau pe trasee montane cu grupuri de turişti, jandarmii montani făcând anumite recomandări turiştilor care au avut ca scop prevenirea şi reducerea impactului negativ asupra mediului, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic, informând persoanele prezente în zona montană cu privire la obligaţiile pe care le au persoanele fizice care desfăşoară activităţi de picnic, precum şi consecinţele legale care decurg din nerespectarea acestor norme.
În perioada supusă analizei, I.J.J. Argeş a avut de executat 59 de mandate de aducere;  astfel, un număr de 133 jandarmi au efectuat verificări în 18 localităţi cu privire la persoanele în cauză.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea