Creditorii Lactag, nemulțumiți de evaluarea bunurilor societății argeșene

# Scandal în urma raportului de evaluare!
Recent, pe site-ul Casei de Insolvență Transilvania au fost scoase la vânzare mai multe pachete de bunuri ce aparțin producătorului de lactate și mezeluri Lactag, cu sediul în Costești, al cărei manager este omul de afaceri Adriean Asan. Pe 21 septembrie, la Tribunalul Specializat Argeș, a fost înregistrat  un dosar ce are ca obiect o contestație la firma care a întocmit raportul de evaluare pentru mai multe bunuri deținute de Lactag, dar aflate în leasing. Unicredit Leasing Corporation, unul dintre creditorii Lactag,  înscris în dosar cu o creanță de 1.221.525 lei, solicită refacerea raportului de expertiză de către firma de evaluare Estimatori Group. Așa se face că aceste pachete de bunuri mobile nu vor putea fi vândute până la soluționarea definitivă a contestației.

Unicredit Leasing solicită refacerea evaluării bunurilor, considerându-se dezavantajată

La sfârșitul anului 2016, societatea Estimatori Group a identificat la Lactag mai multe bunuri mobile aflate în leasing. Este vorba de 21 de autoturisme Dacia Logan, 8 autoutilitare Iveco, 2 autoutilitare Peugeot și 7 agregate frigorifice.
Pentru aceste bunuri s-a realizat un raport de evaluare, iar în urma acestuia a reieșit că produsele au o valoare de peste 1 milion de lei. Doar că suma evaluată în urma realizării raportului întocmit de Estimatori Group SRL a nemulțumit Unicredit Leasing Corporation, proprietarii bunurilor aflate în leasing, iar aceștia au contestat decizia în instanță cerând refacerea raportului.
Pentru a dovedi că au fost dezavantajați, creditorii au adus în instanță ca probă un alt raport de evaluare întocmit la o nouă societate din care reiese că valoarea de piață a bunurilor este de  circa 1,38 milioane de lei, adică peste 300.000 de euro, mult mai mare față de cea stabilită inițial.
„Considerăm că firma de evaluare Estimatori Group a ajuns la valori denaturate, artificial mai mici decât valoarea reală. (…) Ne-a dezavantajat clar pe noi, proprietarii bunurilor aflate în leasing, întrucât bunurile mobile sunt din 2012-2014 cu o uzură fizică minimă... Solicităm să se refacă raportul de expertiză”, se arată în dosarul de la Tribunalul Specializat Argeș. Un prim termen ce are ca obiect această speță se va desfășura pe 16 octombrie.
Reamintim că în luna februarie a anului 2016,  producătorul Lactag și-a cerut insolvența, compania având datorii de peste 67 de milioane de lei. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea