La Moșoaia, gunoiul va fi ridicat din poartă în poartă

# Primarul Florea Ene: ”Vom rezolva problemele care au generat  întârzieri în implementarea generalizată a programului”
Moșoaia, comună lipită, practic, de Pitești, este o localitate ce se află într-o continuă expansiune. Vilele construite aduc venituri la bugetul local. Aduc, însă, și probleme ce trebuie rezolvate de către administrație. Una dintre acestea este cea a gunoiului menajer. Se cunoaște faptul că, pe măsura creșterii gradului de civilizație și confort, crește și cantitatea de deșeuri menajere produsă de populație. La Moșoaia, s-a luat decizia implementării unui program de ridicare a acestor deșeuri din poartă în poartă, tocmai pentru a spori gradul de confort al rezidenților. Programul funcționează în bună parte din teritoriu, urmând ca, în curând, să se extindă peste tot.
Florea Ene, primarul localității: ”Într-adevăr, la Moșoaia gunoiul va fi, în curând, ridicat din poartă în poartă la nivelul întregii localități. În momentul de față, deja se întâmplă acest lucru în mai multe zone: zona Șoselei Naționale, zona Trivale, zona Olteni și zona Ciocănăi. Urmează și celelalte zone ale localității, după ce terminăm discuțiile cu firma de specialitate, cea care se ocupă de ridicarea acestor deșeuri. Avem probleme legate de cantitățile ce pot fi ridicate, unii cetățeni încă nu înțeleg că la pubelă se pot arunca numai deșeuri menajere. Mulți aduc resturi de materiale de construcții, resturi vegetale și altele, îngreunând implementarea programului de ridicare din poartă în poartă la nivelul întregii comune atât pentru noi, pentru primărie, cât și pentru firma de salubritate.”
Edilul localității ne-a mai menționat și faptul că, prin ridicarea individuală a gunoiului, cantitatea acestuia crește destul de mult, ceea ce ridică probleme, pentru că contractul cu firma de salubritate prevede o anumită cantitate pe cap de locuitor.
Florea Ene: ”Fac, pe această cale, un nou apel pentru cetățenii noștri, care sunt, în cea mai parte a lor, responsabili și corecți, să aștepte cu încredere implementarea programului în toate satele comunei. Vom rezolva problemele care au generat oarecari întârzieri în implementarea generalizată a programului. Comuna va fi curată. Cât despre mizeriile deversate de unii localnici pe facebook, mai ales când vine vorba de un consilier local... îl invit pe acesta să și facă ceva pentru comuna sa, pentru că mizeriile sunt ușor de aruncat, mai ales în spațiul virtual...”
L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea