Părinţii cer ajutor primarilor pentru a rezolva problema cărţilor şi caietelor vândute în şcoli şi cămine

# Şi aici este vehiculat numele inspectorului şcolar general Bratu. Pe lângă eternele probleme ale primăriilor - canalizare, asfalt, câinii comunitari, locuri de parcare şi multe alte nemulţumiri ale
argeşenilor, pe www.domnuleprimar.ro a apărut o sesizare la care primarii nu au prea răspuns. Culmea este că doar la primăriile din judeţul Argeş am gasit o aşa sesizare, deşi am mai căutat şi în alte judeţe (Timiş, Arad, Vâlcea, Dolj, Olt). Părinţii semnalează că sunt asaltaţi cu tot felul de cărţi şi caiete, pe care sunt obligaţi să le cumpere. Citind mesajele de mai jos, vom înţelege că unii le cumpără de milă, alţii de frică. Oamenilor le este teamă să meargă chiar şi la primărie pentru a sesiza aceste abuzuri. Le este teamă că nu le vor mai fi primiţi copiii la şcoală sau la cămin. Partea interesantă este că niciun primar nu a dat un răspuns concret. Nu cu mult timp în urmă, primarul oraşului Mioveni a fost asaltat de aceleaşi solicitări la o emisiune la Absolut TV.  Părinţii şi primarii pot sta liniştiţi momentan… a venit vacanţa.

Sesizare pentru primăria Piteşti
Postată de:    Dan
La data:    31 Mai 2011
Tip:        Reclamaţie
Cod:        51924


ELEVI OBLIGAŢI SĂ CUMPERE DICŢIONARE. Vă semnalez un caz extrem de grav care are loc de ceva vreme în şcolile din Piteşti: inspectoratul şcolar distribuie dicţionare în şcoli, obligându-i pe elevi să le cumpere. Preţul acestora e de 45 lei. Totul se face cu acordul tacit al directorilor. Numărul minim de dicţionare care trebuiesc vândute este de 10 pentru fiecare clasă. Nu vă pot da mai multe detalii din motive lesne de înţeles. Poate luaţi legătura cu dl. inspector general Bratu (am înţeles că dânsul e responsabil pentru acest lucru) şi-l întrebaţi mai multe detalii. Mi se pare extrem de grav obligarea elevilor de a cumpăra aceste dicţionare . Prin asta se promovează politica în şcolile argeşene, iar directorii acceptă pentru a-şi păstra funcţia. Vă semnalez dvs. acest lucru deoarece am înţeles că primăria are în subordine administrarea şcolilor.
Primarul nu a răspuns încă la aceasta sesizare!


Comentarii făcute la această sesizare
02 Iunie 2011, Eu
DA şi la Şcoala nr. 2 au obligat elevii să cumpere. Tot cu 45 lei. Dacă nu ai cumpărat, doamna se supără şi te face de râs.

Sesizare pentru primăria Câmpulung Muscel
Postată de:    Vladimir
La data:    01 Martie 2011
Tip:        Reclamaţie
Cod:        49199

D-le Primar, de tot ce se întamplă în ograda dv., în oraş, cred că trebuie să ştiți. Mi se pare total deplasat de a da copiilor și în octombrie și acum cărţi scumpe, pt. a face jocul unor persoane. Cred că la Căminul nr. 2, unde se perpetuează o astfel de situație, ceva nu merge bine. Banii merg pe căi necinstite. Vă rog să luaţi măsuri ca edil al municipiului, pt. că acest cămin este sub tutela dv. Cu bine.
315 vizualizari

Răspunsul primarului
8 Aprilie 2011
Stimate domnule,
În urma sesizării făcute de dumneavoastră ne-am interesat şi la Grădiniţa nr. 2 şi v-am ruga dacă puteţi să veniţi la Primărie şi să îmi arataţi despre ce cărţi este vorba, fie că sunt cărţi date la începutul anului şcolar fie pe parcursul anului.
Cu stimă,
Primar, Călin Ioan Andrei

Comentarii făcute la această sesizare
03 Martie 2011, Vasile Nicuşor

Sunt de acord cu ce se scrie că şi pe mine m-a rugat educatoarea să iau o carte de 17 lei că astfel trebuie să o plătească dumneaei şi drept să vă spun mi-e milă de ea să plătească atât de multe că zicea că părinţii nu prea vor să cumpere şi este obligată să le vândă pe toate. De cine este obligată?.

Sesizare pentru primăria Câmpulung Muscel
Postată de:    Vladimir Ionescu
La data:    01 Mai 2011
Tip:        Reclamaţie
Cod:        51094

Dle Primar, răspunsul dv la sesizarea mea, legată de cărţile care ni se bagă pe gât la Căminul nr. 2 este nu numai evaziv, dar şi lipsit de respect faţă de un alegător. De ce mă chemaţi cu cărţile, să mă identificaţi şi copilul meu să nu mai fie primit la cămin? Nu mă credeţi? Am să vă trimit, totuşi cărţile aşa cum arată acum, colorate şi mâzgălite.
No comment.
L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea