Doi ani și jumătate de expertize și aproape trei de proces, pentru platforma industrială a municipiului Curtea de Argeș

# De un an se așteaptă depunerea lucrării celui de-al doilea expert desemnat de Tribunalul Argeș

Nebunie cu prelungire pe sălile Tribunalului Argeș, în procesul de grănițuire dintre primăriile vecine, cea din Valea Iașului și cea din Curtea de Argeș. Miza? Un teren în suprafață de aproximativ 140 de hectare, cu contribuabilii de pe acesta cu tot, printre care, întâmplător, se află și fabrica Fuchs. Actele – datate din anii 1960, cu care primarul din Valea Iașului intenționează să repună pe hartă limitele de localitate, trimit tot acest teren în comuna limitrofă municipiului Basarabilor, spre supărarea, chiar disperarea celor din urmă.
După un an și jumătate în care a așteptat completarea raportului de expertiză, primarul din Valea Iașului, Nicolae Barbu (foto), a înlocuit expertul desemnat de instanță. La sfârșitul anului 2015, expertul desemnat prin tragere la sorți de instanță, Gabriela Istrate, a depus la dosarul cauzei raportul de expertiză solicitat. Raportul a stârnit nemulțumirile ambelor tabere, care, așa cum se procedează, au formulat obiecțiuni. Printre acestea, s-a cerut – iar judecătorii au încuviințat – o schiță în care, cu două culori distincte, să se demarce hotarul actual, dar și cel propus, pentru a se vedea, exact, despre ce diferențe de teritoriu e vorba. Doar că… expertul desemnat nu s-a  grăbit  la fel de mult ca și ceilalți participanți la proces. Așa că, deși venise iarna, încă nu a găsit carioca roșie, spre nemulțumirea primarului din Valea Iașului.
În noiembrie 2016, la al optisprezecelea termen de judecată și după un an și jumătate în care s-a așteptat depunerea unui raport complet de expertiză și a completărilor acestuia, instanța a admis cererea de înlocuire a expertului desemnat inițial. Cererea a fost formulată de Primăria Valea Iașului.

Nici al doilea expert nu se grăbește.  În noiembrie a.c. împlinește, și acesta, un an. În dosar.

Noul expert topograf desemnat de magistrații Tribunalului Argeș, tot prin tragere la sorți,  este Daniel Oprea. Acesta a preluat, la termenul din 28.11.2016 (cel de-al 18-lea al procesului de la Tribunal), lucrările din stadiul în care au fost lăsate de predecesoarea sa din dosar, Gabriela Istrate. Iată ce a urmat:
# 30.01.2017 
Încheiere de şedinţă - nr. 19
Se revine cu adresă către expertul topograf desemnat, domnul Oprea Daniel, cu menţiunea de a cita părţile, conform dispoziţiilor prevăzute de art. 335 din noul Cod de procedură civilă şi de a efectua şi a depune raportul de expertiză...
# 20.03.2017 
Încheiere de şedinţă - nr. 20
Amână judecarea cauzei pentru lipsa raportului de expertiză şi acordă termen la data de 24 aprilie 2017…
# 24.04.2017 
Încheiere de şedinţă - nr. 21
Admite cererea de amânare a judecării cauzei formulată în scris de domnul expert topograf Oprea Daniel, pentru a avea posibilitatea să efectueze expertiza şi să depună raportul de expertiză dispus în sarcina sa…
# 29.05.2017 
Încheiere de şedinţă - nr. 22
Admite cererea de amânare a judecării cauzei formulată în scris de domnul expert topograf Oprea Daniel, pentru a avea posibilitatea să efectueze expertiza şi să depună raportul de expertiză dispus în sarcina sa…
# 18.09.2017 
Încheiere de şedinţă - nr. 23
Admite cererea de amânare a judecării cauzei formulată în scris de domnul expert topograf Oprea Daniel, pentru a avea posibilitatea să efectueze expertiza şi să depună raportul de expertiză dispus în sarcina sa. Se revine cu adresă către expertul topograf desemnat, domnul Oprea Daniel, cu menţiunea de a cita părţile…

Iată cum, astfel, adică ușor-ușor, se ajunge, pe data de 6 noiembrie 2017, la al 24-lea termen de judecată numai la Tribunal, în procesul în care UAT Valea Iașului și UAT Curtea de Argeș, dar și OCPI au calitatea de pârâți, reclamant fiind Instituția Prefectului Argeș. A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea