„Nu mai avem nicio milă de la nimeni. Zici că suntem câini”

# Stăpânii de sclavii de la Gămăcești își plâng singuri de milă
Pe 14 iunie a.c., s-a împlinit un an de când romii de la Berevoești, acuzați de sclavagism, se află în arest preventiv sau în arest la domiciliu. Doar cinci din cei 38 de inculpați cercetați pentru trafic de persoane au fost condamnați până acum. Săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș s-au judecat alte două dosare în care sunt implicați romii de la Berevoești. La aceste termene, stăpânii de sclavi din Gămăcești au cerut, rând pe rând, înduplecare de la judecător, dorind să nu mai rămână în arest preventiv.
O parte din ei acuză că au ajuns să moară de foame în casă. „Am nouă nepoți pe care îi cresc eu. Murim de foame în casă. Vine iarna, nu avem lemne”, s-a plâns Florica Ursu judecătorului.
O altă inculpată, aflată în arest la domiciliu, amenință că se spânzură: „Mai am decât să iau ața să mă spânzur. Nu mai avem nicio milă de la nimeni. Zici că suntem câini”.
Iar bărbații din Gămăcești, aflați în arest preventiv, spun că fără ei nu au cu ce să se întrețină copiii: „Am trei copii minori acasă. Vine iarna, nu au cu ce să se întrețină”. Tribunalul Argeș le-a respins solicitările și a constatat legalitatea măsurii arestului față de de aceștia. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea