Primarul Ion Georgescu: „Nu susțin robotizarea pe platforma Dacia… Reprezentații sindicatului uneori omit să prezinte realitatea pe de-a-ntregul”

# Peste 8.000 de oameni sunt așteptați la mitingul organizat de Sindicatul Automobile Dacia, în Mioveni
Sindicatul Automobile Dacia va organiza, marți 7 noiembrie un miting de protest la care vor participa peste 8.000 de angajați din industria auto. Manifestația va avea loc în fața Centrului Cultural al orașului Mioveni. Toți angajații vor ieși în stradă, iar producția uzinei Dacia va fi oprită pentru cel puțin câteva ore. La ultimul protest de o asemenea amploare, activitatea a fost întreruptă pe parcursul întregii zile. Angajații de la Dacia vor protesta împotriva „transferului taxelor și impozitelor de la angajator la angajat pentru pentru obligativitatea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură; împotriva abandonării construției autostrăzii Pitești - Sibiu, vitală pentru industria auto din România; împotriva guvernului trădător al intereselor cetățenilor din România”, se arată într-un flyer creat de muncitorii uzinei Dacia.

„Nu am nimic cu sindicatul, nu am nimic nici cu patronatul. Eu am tras un semnal de alarmă!”

După ce a participat la o televiziune locală unde a făcut mai multe referiri despre mitingul anunțat de Sindicatul Automobile Dacia, primarul de la Mioveni Ion Georgescu susține că declarațiile sale au fost interpretate greșit de mediul public argeșean. Prezent la conferința de presă a PSD Argeș, Ion Georgescu a precizat: „Nu am nimic cu sindicatul, nu am nimic nici cu patronatul. Eu am tras un semnal de alarmă! Nu poți ca administrație publică să spui că nu te interesează locurile de muncă, ci roboții”.

„A spune că primarul Ion Georgescu acționează împotriva angajaților uzinei este un neadevăr”

De asemenea, primarul de la Mioveni a arătat, într-un drept la replică, că nu susține robotizarea pe platforma Dacia:
„Având în vedere comentariile pro și contra, din spectrul public, care au apărut mă văd nevoit să clarific unele afirmații făcute la postul Argeș TV și care au fost eronat asimilate de către public. NU SUSȚIN ROBOTIZAREA pe platforma DACIA, ci din contra, susțin crearea de noi locuri de muncă!
A spune că primarul Ion Georgescu acționează împotriva angajaților uzinei este un neadevăr și o afirmație imposibil de dovedit. Provin din rândurile dumneavoastră, am susținut din punct de vedere administrativ solicitările partenerului nostru francez, am promovat acordarea de sprijin și de facilități, ne-am arătat disponibilitatea și deschiderea totală în orice situație atunci când Uzina a solicitat-o. Totodată, consider că am avut o relație de colaborare foarte bună și un dialog sincer și constructiv cu reprezentanții conducerii Sindicatului SAD. (…) Remarcile mele referitoare la mitingul sindicaliștilor de la Dacia au fost reinterpretate și prezentate drept o amenințare la adresa celor care vor să-și exprime anumite nemulțumiri față de Guvern, fiind acuzat că susțin robotizarea. Adevărul este că unii dintre reprezentații sindicatului uneori omit să prezinte realitatea pe de-a-ntregul, incitând angajații prin manipulare și incertitudini. (…) Susțin drepturile angajaților, susțin menținerea și crearea locurilor de muncă, susțin acordarea unor drepturi salariale corecte în raport cu munca depusă, susțin și voi lupta în continuare pentru stabilitate la Uzina Dacia. Cu respect și considerație, Ion Georgescu”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea