Șeful Centrului Regional Antidrog Pitești: „50% dintre consumatorii de droguri sunt elevi și studenți”

# Zeci de argeşeni au cerut sprijin Centrului Antidrog Piteşti
În primele nouă luni ale anului, în evidențele Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Piteşti erau înregistrați 58 de beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală, psihologică și socială, aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie menționat că din CRPECA Piteşti fac parte și Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş şi Vâlcea. Am stat de vorbă pe acest subiect cu subcomisarul Daniel Gheorghe, șeful Centrului Regional Antidrog Pitești:
„În primele nouă luni ale anului în evidențele noastre sunt 58 de beneficiari. Numărul lor s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. În ceea ce privește ierarhia celor mai consumate droguri în județ sunt NSP-urile sau etnobotanicele cum sunt ele cunoscute, urmate de canabis, heroină și cocaină, ultimele două reprezintă droguri de mare risc”, a precizat subcomisarul Daniel Gheorghe.

Cel mai tânăr beneficiar al Centrului are 14 ani, iar cel mai în vârstă 60 ani

Conform evidențelor CRPECA Piteşti, 80% dintre consumatorii de droguri au nivel secundar de educație, iar 20% sunt absolvenți de studii superioare. Mai mult, cel mai tânăr beneficiar al Centrului are 14 ani, iar cel mai în vârstă 60 de ani.
„Din totalul persoanelor consumatoare se observă o predominanță a persoanelor consumatoare de etnobotanice având ca drog de consum canabis, iar cea mai vulnerabilă grupă de vârstă este cea cuprinsă între 15-19 ani. Dintre consumatori, 50% dintre ei sunt elevi și studenți, în timp ce doar 35% sunt angajați pe piața muncii, iar restul sunt fără ocupație”, a mai precizat subcomisarul Daniel Gheorghe.

SPECA Argeș organizează mai multe proiecte de prevenire a consumului de droguri în școlile din județ

Obiectivul principal al CRPECA Piteşti este informarea, educarea, conștientizarea populației generale și a grupurilor vulnerabile cu privire la efectele negative ale consumului de droguri, alcool, tutun și etnobotanice. Astfel, sunt organizate mai multe proiecte naționale în unitățile de învățământ din județ, în colaborare cu ISJ Argeș, pe parcursului întregului an școlar. SPECA Argeș implementează în această perioadă următoarele proiecte: „ABC-ul emoțiilor”, proiect ce va fi implementat în șapte unități școlare din Pitești și care este destinat elevilor din clasele I și a II-a; „Să creștem sănătoși”, proiect ce va fi implementat în șase unități școlare, fiind destinat pentru copiii de 5-7 ani,  „Fred Goes Ner”, implementat în cinci unități școlare, respectiv „Mesajul meu antidrog”, implementat în 15 unități de învățământ din Argeș, un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi care se desfăşoară anual. „Mesajul meu antidrog” reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea