Bătălie în instanță, de trei ani, între firma președintelui PMP Argeș, Cătălin Bulf, și Primăria Poiana Lacului

Trei ani de proces pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul

Proces inițiat în 2014, declinat în 2015 și reluat, la Tribunalul Argeș, în același an

Totul a pornit de la un mare proiect de asfaltare, proiect de care a beneficiat Primăria Lunca Corbului. Câștigătorul licitației, Cătălin Bulf, prin firma sa – Petroconstruct. Imediat, a apărut speculația că licitația a fost aranjată, ținând cont de apartenența politică comună a celor doi (atât primarul Dumitrache, cât și Cătălin Bulf erau membri PDL). Timpul, însă, a dezmințit speculațiile cu pricina. Mai mult, iată, s-a ajuns și la proces, tocmai pentru că primarul refuză să plătească, fostului său coleg de partid, suma de 15 miliarde lei vechi, tocmai pentru asfaltările cu pricina. Procesul a început în forță, la sfârșitul anului 2014, la Tribunalul Argeș. Unde continuă, în  aceeași forță, și în momentul de față. De ce? Din motive diverse, cum ar fi:
1. Necunoașterea exactă a competenței instanței: după numai un termen, Tribunalul Argeș declină competența soluționării cauzei către Curtea de Apel Pitești. Doar că aceasta din urmă întoarce, cu repeziciune, dosarul la Tribunalul Argeș, unde este, și astăzi, pe rol;
2. Decizia de a chema, în garanție, și firmele subcontractante. Este vorba de DB Proiect AG, firmă condusă de Nicolae Ivănescu printr-un interpus, de General Trust și Comesad Drumuri
3. Desemnarea unui expert cu specialitatea ”căi ferate, drumuri și poduri”, care să lămurească situația. Firmele au apelat, și ele, la experți parte. Până în momentul de față, nu s-a încheiat faza ”pe expertize”. Expertul desemnat de instanță, Aldea Ionel, se pare că este singurul cu această specializare din județ. Poate și de aceea, deși desemnarea s-a făcut în luna decembrie a anului 2016, până în momentul de față, lucrarea nu a fost depusă.
Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului: ”Mai aveam de plată 1.500.000 de lei. Pe străzile pe care am considerat că asfaltul nu este bun, nu am făcut plata! Când mergeam, pe acolo, cu mașina, asfaltul se exfolia, se lua pe roțile mașinii, pur și simplu. Domnul Bulf a luat lucrarea, după care a dat și la alții, la alte firme de construcții să lucreze acolo.”

Continuă lupta, în instanță, și pentru mega-proiectul de asfaltare de 2 milioane de euro

De la sfârșitul anului trecut, în Poiana Lacului se derulează un proiect de anvergură, în valoare de 91 miliarde lei vechi, pentru asfaltarea unei importante părți a drumurilor locale ale comunei. Banii sunt alocați prin Ordonanța 28 și vor acoperi 27 de astfel de drumuri, a căror lungime însumează 9,5 kilometri.
Bineînțeles, la licitația deschisă s-au prezentat mai multe firme din care, în urma procedurilor de selecție, au rămas numai două. Ei bine, de exact un an, lucrările trenează, firma desemnată câștigătoare, pe baza criteriului celui mai scăzut preț, fiind contestată de perdantă. Sunt șanse mari, însă, ca litigiul să se încheie fix în această iarnă, urmând ca lucrările să poată începe din primăvara anului viitor.
Alex Silvestru

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea