Drum de peste 7 km. și pod peste râul Cotmeana, pe bani europeni, inaugurate la Stolnici

Investiție de calibru, pe fonduri nerambursabile, de aproape un milion de euro, dusă la bun sfârșit de edilii din Stolnici. Este vorba de bani europeni atrași pe Măsura 1.2.5., ”Modernizare drumuri către exploatații agricole” – drumuri amenajate și acoperite de macadam bituminat, în lungime de 7,3 km., dar și de un pod nou peste râul Cotmeana. Investiția a fost finalizată conform programului stabilit cu constructorul, așa încât, la răcirea vremii, nu vor mai fi problem de acces.

La ceremonia de inaugurare au participat numeroase personalități județene și locale, printre care vicepreședintele Cosiliului Județean Argeș, Simona Brătulescu, administratorul județului, Maria Dinu, subprefectul de Argeș, Gabriel Stoian, primarii localităților învecinate: Laurențiu Micu – Săpata, Gheorghe Drăgan – Lunca Corbului, Gheorghe Voicu – Bârla, Ionel Moloiu – Hârsești, oameni de afaceri – Aurel Micu (Beto Construct), salariați ai Primăriei Stolnici, profesori etc. Un sobor de preoți din localitate a oficiat slujba de sfințire a investiției proaspăt finalizate.
Primarul comunei Stolnici, Sevastian Pupăză Roșu: „Podul leagă satele Cotmeana de Izbășești, iar drumul merge mult mai departe, către exploatațiile agricole, către Valea Burzii, ajunge la Trandaburu, porțiunea de acces pe calea ferată către terenurile agricole din Valea Burzii, Pirotehnie etc. Drumul continuă pe lângă pădure și ajunge la pășune. Are o lungime de 7,3 km.  Este o investiţie foarte utilă pentru locuitorii din comuna Stolnici. Construcţia podului şi asfaltarea drumului face ca accesul către exploataţiile agricole şi satul Izbăşeşti să nu mai fie o problemă. Această zonă devenea aproape impracticabilă când era vreme rea; exact din această perioadă, drumul începea să devină impracticabil”.
Primarul localității a vorbit celor de față și despre proiectele viitoare, amețitor de ambițioase, culminând cu proiectul ce prevede canalizare în toată comuna! Aproape inimaginabil, dacă ținem cont de faptul că administrații locale cu bugete de zeci de ori mai mari nu au reușit, încă, o asemenea performanță. La Stolnici, însă, ceea ce s-a promis, s-a și făcut.
Cu inimile calde, primarul, vicepreședintele CJ și subprefectul județului  au tăiat panglica inaugurală. Ceremonia de inaugurare a fost încheiată cu o ceașcă de țuică fiartă, oferită de viceprimarul Radu Safta, menită a încălzi și trupurile celor ce au asistat la fericiul eveniment.  Felicitări!!!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea