Proiecte importante la Spitalul de Pediatrie Pitești

Conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești și Consiliul Județean Argeș doresc să acceseze mai multe fonduri europene care ar putea schimba unitatea din temelii. Se dorește, printre altele, reabilitarea ambulatoriului, realizarea unui bazin la baza de tratament pentru recuperarea copiilor sub apă, realizarea unui nou corp, în spatele spitalului.
„Încă nu s-a dat drumul la axa 8.2 pentru accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea ambulatoriilor. Spitalul de copii va intra obligatoriu. Se lucrează acum la nota conceptuală. Ne propunem ca ambulatoriul să fie reabilitat, nu a fost reabilitat niciodată de la înființarea spitalului. Dorim să creăm la parter mai mult spațiu pentru sălile de așteptare. La etaj vom face cabinete. Pe lângă ceea ce avem acum am trimis la Ministerul Sănătății o solicitare de modificare a structurilor organizatorice și am prevăzut în ambulatoriu un cabinet de Alergologie și Imunologie clinică pe care, în acest moment, nu le are spitalul, un cabinet de Endicrinologie pediatrică, un cabinet de explorări funcționale și încă unul de Neurologie. Avem un astfel de compartiment în spital, dar nu avem corespondent în ambulatoriu astfel încât medicii din spital să poată să vadă controalele, pacienții după externare”, ne-a precizat managerul Spitalului de Pediatrie, Florina Gheorghe.
Un alt proiect important este realizarea unui bazin la baza de tratament pentru recuperarea copiilor sub apă. „Din câte am înțeles de la medicii din spital recuperarea copiilor se poate face mult mai facil sub apă. Și am înțeles că în zona de sud a României nu există un astfel de bazin, așa că va fi un lucru extraordinar. Știu doar că la privat există, în România, un astfel de bazin”, a mai adăugat managerul unității. De asemenea, se dorește implementarea afișajului electronic în spital, astfel încât pacientul care vrea să meargă la etaj, poate să aștepte în sala de la parter iar când îi vine rândul să se depolaseze la etaj. Prin acest mod se dorește dispariția  cozilor de la ușa unui cabinet.

”În acest moment, secția ATI nu îndeplinește toate condițiile”

La Spitalul de Pediatrie se mai află un proiect în curs de desfășurare pentru realizarea unui corp nou de spital, în spatele unității. Proiectul se realizează cu fonduri de la Consiliul Județean Argeș. „Noul corp al spitalului va fi demisol+parter+2 etaje. La demisol și parter va fi zonă de administrativ, astfel încât să avem circuite separate. La etajul 1 vrem să mutăm Ortopedia care se află acum la etajul al doilea al spitalului pentru că secția de Chirurgie se desfășoară  pe două etaje I și II. Vrem să le aducem pe același palier. La etajul doi al noului corp va fi o extindere a secției de Terapie Intensivă. Având în vedere că până în acest an, în ianuarie, spitalul nu a avut o linie de gardă la ATI, decât chemări de la domiciliu, și faptul că din martie se operează la Spitalul de Pediatrie la ORL, au crescut numărul de pacienți. La momentul acesta, secția de ATI nu îndeplinește toate condițiile prevăzute de OMS 1500/2009. Lucrăările vor dura 24 de luni. În vară ar putea să înceapă lucrarea”, a mai precizat Florina Gheorghe.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea