Fostul președinte al PRM Câmpulung, susținut de prieteni în procesul instrumentat de DNA

# Marinică Fologea, caracterizat în dosarul său penal de un preot și de secretarul Primăriei Câmpulung #  Părintele Daniel Oprescu, parohul de la Mărcuș: „A fost omul cu care am cărat la roabă și la targă, cot la cot, materiale pentru ridicarea bisericii”

La Tribunalul Argeș continuă dosarul penal al lui Marinică Fologea, fost consilier local la Primăria Câmpulung, în prezent angajat la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud – Muntenia. La sfârșitul anului 2016, unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni câmpulungeni, Marinică Fologea, a fost trimis în judecată de DNA alături de un om de afaceri din Bucureşti, Mihai Baciu, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Fologea, în calitate de manager de proiect, ar fi făcut mențiuni care nu corespund realității sau a omis să menționeze, cu intenție, date sau împrejurări, care l-au favorizat pe omul de afaceri să beneficieze de fonduri nerambursabile, în valoare de 200.000 de euro. În dosarul său penal, aflat pe rolul Tribunalul Argeș, pentru a dovedi că este un om onest și implicat în societate, Marinică Fologea a depus de la postări din spațiul virtual, făcute pe pagina sa de Facebook de oameni care îl apreciază, articole din ziare, declarația prietenului său, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, la lansarea cărții sale din ianuarie a.c., până la prefața și postfața cărții sale, „Mi-La şi Si-La (La Marina Călăreaţă)”. De asemenea, în dosar există și două caracterizări făcute de apropiați ai acestuia, mai exact din partea Unității Administrativ Teritoriale Câmpulung, de către Nicolae Ghinea – secretarul municipiului, respectiv de către preotul prof. dr. Daniel Oprescu de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena - Mărcuș, cel care a scris prefața și postfața cărții sale.

 

 

 

„De la Marinică Fologea am auzit și sintagma: «părinte, orgoliile sunt pentru oameni mici»”

Prietenia dintre părintele paroh Daniel Oprescu și Marinică Fologea este una foarte apropiată, fostul consilier local contribuind și la ridicarea bisericii.
„Domnul Fologea Marinică a fost omul cu care am cărat la roabă și la targă, cot la cot, materiale pentru ridicarea bisericii. În alte zile, mergea cu mine după sponsorii care ne-au și ajutat, sponsorii care mereu spuneau: cu Marinică Fologea vei reuși să ridici biserica, părinte, căci toată lumea știe cât este de cinstit și că a știut să lase loc de bună ziua pe acolo pe unde a trecut. (…) De la dânsul am auzit și sintagma: părinte, orgoliile sunt pentru oameni mici. Am învățat unul de la altul, ne-am ajutat reciproc, ne-am bucurat și am plâns împreună știind că sufletele curate, ca cel al dânsului, sunt din ce în ce mai rare”, se arată în caracterizarea făcută de preotul Oprescu în dosarul lui Fologea.

„Marinică Fologea face parte din acea categorie de persoane gata oricând să învețe ceva”

Și secretarul municipiului Câmpulung, Nicolae Ghinea, prieten de aproape 30 de ani cu fostul consilier local, i-a făcut o caracterizare în dosar. „Îl cunosc pe domnul Marinică Fologea, încă de dinainte de 1989, dar mai bine l-am cunoscut începând cu anul 1996, când a obținut un mandat de consilier local. De-a lungul celor patru mandate de consilier local, domnul Marinică Fologea a dat dovadă de corectitudine constantă în acțiuni pe care le-a întreprins, făcând parte din acea categorie de persoane gata oricând să învețe ceva, să se pună la curent cu tot ceea ce este nou în domeniul administrației publice, acționând în cunoștință de cauză”, a arătat și secretarul Primăriei Câmpulung.

Omul de afaceri Mihai Baciu a depus denunț împotriva lui Fologea

Marinică Fologea, fostul preşedinte al PRM Câmpulung şi candidat de două ori pentru funcţia de primar al municipiului a fost trimis în judecată pentru trei fapte de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, trei fapte de fals intelectual și trei fapte de uz de fals.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în anul 2010, Mihai Baciu a început derularea proiectului „Agrafa tipăreşte“, finanţat din fonduri nerambursabile. Proiectul presupunea achiziţionarea unor utilaje de tipărire care ar fi urmat să fie instalate în judeţul nostru. Marinică Fologea, în calitate de expert al ADR Sud - Muntenia, avea obligaţia de a verifica documentele depuse la dosarul de obţinere a sumei, dar şi ce se face efectiv pe teren, dacă au fost instalate utilajele şi stadiul lucrărilor. Anchetatorii consideră că Fologea nu a făcut acest lucru și că a contribuit în mod direct pentru obţinerea fondurilor nerambursabile. În iunie 2014, Mihai Baciu a depus noi documente, de această dată pentru derularea proiectului  „Dezvoltarea ac¬tivităţilor de tipărire“, iar când să primească banii, au ieşit la iveală neregulile din primul proiect. Procurorii DNA au pornit ancheta în baza unui denunţ ce a fost făcut de către unul dintre partenerii de afaceri ai lui Mihai Baciu. Ulterior, şi Mihai Baciu a făcut un autodenunţ prin care recunoştea că l-a scos pe Fologea de două ori la masă, în Bucureşti. Urmare a celor constatate, procurorii DNA Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a afaceristului Mihai Baciu și a lui Marinică Fologea. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 635.951,52 lei.
În urma judecării, omul de afaceri Mihai Baciu și-a recunoscut faptele, dorind să fie cercetat sub procedura judecării simplificate. Pe de altă parte, Marinică Fologea nu se consideră vinovat și consideră că „nu a fost în niciun mod complicele lui Baciu”. Următorul termen al procesului se va desfășura joi, pe 23 noiembrie.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea